Hlavní obsah

DJ Červenka řídil oslavy a našel otvírák: I když nebyl po zlatu, radost je skoro stejná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Scéna, ve které se v roce 2010 slavící hokejista Roman Červenka ptá reportéra ČT sport Jiřího Hölzela, jestli nemá otvírák, je dnes už legendární. Po zisku bronzové medaile z letošního mistrovství světa kapitán národního týmu dostal otvírák od novinářů. „I když nebyl po zlatu, radost je letos skoro stejná jako před dvanácti lety,“ usmíval se útočník.

Piva jsme pili všechny, co byly a Krejča je skvělej tanečník, popsal oslavy kapitán Roman Červenka. Video: Sport.cz

 
Článek

Šestatřicetiletý útočník se při bronzové party ujal role dýdžeje. „Nejdřív si každý mohl pustit co chtěl, než jsem k tomu přišel já. Pak už jsem tam nikoho nepustil," smál se. Při oslavách si hráči dali pivo, které zrovna bylo po ruce. „Pili jsme české pivo, ale i finské nebo i belgické," popisoval Červenka, který po posledním utkání turnaje stihl shodit plnovous. „Během šampionátu jsem neměl sílu ani čas se oholit. Až během oslav jsem si chvilku odskočil, abych nějak vypadal," vysvětloval.

Oslavy cenného kovu po desetiletém čekání byly velké, až finský trenér Kari Jalonen přiznal, že ho dost unavily. „Jen není zvyklý," rýpal Červenka, ale vzápětí dodal. „S trenérem byla sranda. Zapadnul skvěle. Večer jsme si užili," rozplýval se.

Hokejisté jsou doma! Bronz slavili jako zlato. Jak budou oslavy pokračovat?Video: Sport.cz

A oceňoval, že díky Jalonenovi byli domácí fanoušci v Tampere na české straně. „Jejich podpora byla fajn. Ale jinak atmosféra nebyla moc speciální. Asi je to tím severem. U nás se fandí daleko víc," mínil zkušený forvard.

Jsem na kluky pyšný, jakou cestu jsme ušli a jak skvělou partu jsme měli, říká David PastrňákVideo: Sport.cz

Slávistický odchovanec si kromě zlata z roku 2010 užil i zisk bronzu o rok později. Z následujících pěti šampionátů a tří zimních olympijských her, včetně těch letošních, ale odjížděl s prázdnou. „Cítil jsem, že je potřeba udělat nějaký úspěch. Kvůli nepovedené olympiádě jsme chtěli ukázat, že český hokej není tak špatný. Jsme rádi za bronzovou medaili, ta pro nás znamená hodně," říkal Červenka.

Útočník švýcarského Rapperswilu navíc ovládl kanadské bodování turnaje. Nasbíral parádních 17 bodů za pět gólů a dvanáct asistencí. „Je to skvělé, ale kdyby to nestačilo na medaili, nebral bych své statistiky jako úspěch," připouštěl Červenka a přidal vysvětlení. „Bylo to trochu zvláštní. Jel jsem na šampionát opravdu jen kvůli týmovému úspěchu. Už jsem nehrál třeba o smlouvu v NHL," doplnil.

Reklama

Související témata: