Hlavní obsah

Doping? Stříbrný olympijský medailista a účastník 10 hokejových MS byl dočasně suspendován

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu pomohl Mnichovu k triumfu nad bratislavským Slovanem v Lize mistrů, ve čtvrtek večer neměl chybět v sestavě v úvodním kole německé ligy v Kolíně nad Rýnem. Jenže na led nevyjede. Osmatřicetiletý hokejový obránce Yannic Seidenberg, který před čtyřmi lety pomohl Německu k senzačnímu stříbru na olympiádě v Pchjongčchangu, byl dočasně suspendován kvůli možnému porušení antidopingových pravidel.

Foto: Profimedia.cz

Německý hokejista Yannic Seidenberg se stříbrnou medailí ze ZOH 2018 v Pchjongčchangu.

Článek

Německá hokejová federace (DEB) ve středu večer oznámila, že Národní antidopingová agentura (NADA) zjistila při tréninkové kontrole odchýlení výsledku Seidenbergova vzorku od normy. Bližší podrobnosti zveřejněny nebyly, jen to, že NADA účastníka deseti světových šampionátů dočasně suspendovala.

Ke stejnému kroku přistoupil i Seidenbergův zaměstnavatel Mnichov, který se vzhledem k probíhajícímu řízení nebude k případu dál vyjadřovat. Celou záležitost zatím nekomentoval ani sám hráč.

Yannic Seidenberg strávil až na jednu sezonu celou svou kariéru v Německu, tamní soutěž třikrát vyhrál. Hokeji se věnoval i jeho o tři roky starší bratr Dennis. Ten odehrál v NHL přes 850 zápasů a před 11 lety získal za Boston spolu s Davidem Krejčím Stanley Cup.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články