Hlavní obsah

Hrůza ruského gólmana pokračuje. Po zatčení skončil v nemocnici, pak deportace za polární kruh

Osud hokejového brankáře Philadelphie Flyers Ivana Fedotova dostává stále chmurnější kontury. Podle zpráv ruské agentury TASS byl gólman převezen daleko za polární kruh do Severomorsku, odkud má být vyslán k vojenské službě na souostroví Nová Země v Severním ledovém oceánu.

Foto: Yuri Kuzmin/KHL

Brankář Ivan Fedotov v dresu ruské hokejové reprezentace.

Článek

Právník ruského reprezentanta Alexei Ponomarev sice na dotaz serveru Championat.ru informaci nepotvrdil, nicméně jiné vysvětlení neposkytl.

25letý gólman byl v pátek zadržen v Petrohradu během rozhovoru pro MatchTV, a to z iniciativy vojenské prokuratury kvůli údajnému vyhýbání se vojenské službě.

Podle svědků i dostupných záběrů Fedotov nekladl odpor a nechal se převést na vojenský úřad. Zde se mu ale podle jeho právníka udělalo nevolno, měl bolesti žaludku s podezřením na otravu. Následně byl převezen do nemocnice, kam za ním nesměl jak právní zástupce, tak nikdo z rodiny. Podle právníka Ponomareva měl hokejista dostat blíže nespecifikované injekce.

Stříbrný medailista z letošní olympiády v Pekingu byl podle serveru sports.ru už v neděli z nemocnice odvezen vojenskou policií. Podle jeho právního zástupce měl být údajně transportován zhruba 1350 kilometrů na sever od Petrohradu, do Severomorsku v Murmanské oblasti.

Po pár hodinách ale právník sám svoji informaci zpochybnil s tím, že celá věc není úplně jasná. Agentura TASS nicméně informovala, že Fedotovovou příští destinací má být Nová Země. Tedy drsné souostroví v Severním ledovém oceánu, které se „proslavilo" zejména coby dějiště testů jaderných výbuchů. V šedesátých letech zde explodovala třístupňová termonukleární puma Car-bomba, nejsilnější zbraň, která byla v historii lidstva odpálena.

V souvislosti s Fedotovem se v Rusku také spekulovalo o jeho možném nasazení do bojů na Ukrajině. Za vyhýbání se vojenské službě mu také hrozí dva roky vězení.

Vítězi Gagarinova poháru s CSKA, jenž podepsal roční smlouvu s Philadelphií, se tak sen o NHL a další hokejové kariéře nejspíš bortí před očima. Čekají na něj podle všeho krušné časy.

Reklama

Související témata: