Hlavní obsah

KHL je zapovězená adresa, liga jde nahoru, slyší český reprezentant. Polštáře si do autobusu nebere

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sen o zisku mistrovského titulu se českému reprezentantovi rozplynul v semifinále play off, na své současné působiště ve švýcarském Curychu nedá dopustit. Šimon Hrubec si užívá kvalitního hokeje, krásné přírody a třeba i menších vzdáleností mezi městy, kde jeho Curych hraje. „Spoluhráči si berou polštáře a karimatky, já si za tři hodiny cesty do Ženevy někdy ani nesundám bundu," směje se v pořadu Příklep gólman. Tvrdí, že švýcarská liga je pomalejší a kvalitou nižší než KHL. „Je vidět, že se liga zlepšila, když se otevřelo více míst pro cizince."

V čem je švýcarská liga jiná oproti KHL? A která liga je nyní nejlepší v Evropě? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr si myslí, že švýcarské hokejové lize hodně pomohla hráčská injekce ze zahraničí poté, co známí hokejisté dali vale Kontinentální hokejové lize, když Rusko vojensky napadlo Ukrajinu. „Švýcarské lize pomohlo, že se KHL stala zapovězenou adresou," tvrdí přesvědčivě expert.

To, jestli je švýcarská liga nejlepší v Evropě, ale i přes rostoucí kvalitu novinář nepotvrdí. „Je to těžké srovnávat. Když se podíváte na Ligu mistrů, tak z toho nejlépe vychází švédská liga," nabízí svůj pohled. „Švýcarskou ligu bych řadil mezi čtyři nejlepší ligy. Hráči z téhle soutěže pravidelně nastupují za švédskou, finskou i českou reprezentaci," přidává důkaz.

PŘÍKLEP s brankářem Šimonem HrubcemVideo: Sport.cz

Hrubec, který letošní sezonu ukončil s Curychem v semifinále play off, si myslel, že švýcarská liga bude nejlepší v Evropě. Ale právě Liga mistrů mu mínění poopravila. „Švédské týmy v Lize mistrů byly lepší než my. Nelze úplně soudit podle dvou zápasů, ale kvalita byla na jejich straně a líbil se mi hokej, který hrály," přiznává brankář.

Když moderátor Honza Homolka z O2 TV vyzvídal, zda je švýcarská liga v něčem pro brankáře výjimečná, Hrubec se jen pousmál. „Stoupnu si do brány a snažím se puk zastavit, ať jsem kdekoliv. Snažím se překážet co nejvíce," culí se do kamer český reprezentant.

Proti předchozím působištím je určitě nadšený z cestování. V tomhle je kromě jiného Švýcarsko destinací snů. Nejdelší cesta ho s týmem čeká do Ženevy, a to jsou prý necelé tři hodiny. „Švýcaři si berou karimatku a polštáře do autobusu, protože je čeká dlouhá cesta. To se vždycky směju, v Moskvě jsem kolikrát v zácpě jel tři hodiny jen na letiště. Já tady kolikrát zjistím, že jsme v Ženevě a já si ani nesundal bundu," hlásí Hrubec.

Bydlíme ve vesnici. Žijí tady největší boháčů kvůli daním, říká Šimon Hrubec v pořadu Příklep o životě ve ŠvýcarskuVideo: Sport.cz

Moderátor Homolka gólmanovi připomíná, že jeho předchozí působiště z pohledu dopravy na zápasy podobný luxus nenabízely. „Taky už jsem to někde říkal, že trávím nejvíce času s rodinou v kariéře. Doma jsem každý den, přijedu třeba ve tři v noci, ale spím ve své posteli. Ani v Třinci jsem nebyl tak často doma," dodává brankář české hokejové reprezentace.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep na Sport.cz s brankářem české hokejové reprezentace Šimonem Hrubcem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.