Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Překvapivě žhavé zboží. Nakopl Liberec, teď míří k favoritovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlomovým bodem sezony může být vítězství v důležitém zápase, změna trenéra nebo třeba povedený trejd. Jako v případě hokejového Liberce. Bílé Tygry, kteří nakonec dokráčeli do čtvrtfinále play off, nakopl příchod Richarda Nedomlela z Hradce Králové. „Vletěl do kabiny jako velká voda, získal si kluky," tvrdí v pořadu Příklep na Sport.cz bývalý trenér Liberce Patrik Augusta.

Příklep s hokejovým trenérem Patrikem AugustouVideo: Sport.cz

 
Článek

Sázka na velkou neznámou. Nikdo netušil, jak angažmá Nedomlelovi v severočeském klubu sedne. „Potřebovali jsme po zranění Vitáska fyzického obránce do předbrankového prostoru. Ríša mě překvapil charakterem, entuziasmem, ochotou padnout do střely. S ním v sestavě jsme začali učesávat hru, šli jsme nahoru. Poslední čtvrtina základní části se nám povedla," ohlíží se Augusta, kterému v Liberci po sezoně vypršela smlouva.

Šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr míní, že se Richard Nedomlel dostal do fáze kariéry, kdy už v Hradci Králové nechtěl být. „Liberci se vyplatilo, že sáhl po obránci jeho parametrů, který dokáže hru zbláznit. Takových moc v extralize není. Pokud pro něj klub najde správnou roli, tak bude jeho přínos pozitivní všude," tvrdí novinář.

Hokejový pořad Příklep se sportovním manažerem Plzně Tomášem VlasákemVideo: Sport.cz

„V Hradci se po letech dostal do slepé uličky a říká se, že když nevidíš budoucnost ve své profesi, tak musí člověk hledat jinde, nebo musí profesi změnit. Nechtěl jsem po něm, aby byl popelář. Richard zůstal dál hokejistou a s Hradcem našli řešení. Ten si jen musel za Nedomlela říct o nějakého hráče," popisuje Kézr uvažování klubu.

Třinec trápí favority. Je to překvapení? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Hradečtí sáhli po Rosandičovi a i v jeho případě to zafungovalo. „Takže to byl trejd výhodný pro obě strany. Teď bude jen záležet, kde skončí cesta Richarda Nedomlela. On je dál pod kontraktem v Hradci, my jsme přebírali jen tuhle sezonu, takže bude hodně záležet na dohodě s klubem," míní Augusta. Podle dostupných informací by měl Nedomlel zamířit do Třince.

V hokejovém pořadu Příklep se řešily aktuální semifinálové série play off, Patrik Augusta zavzpomínal na svá působení v zámoří, stejně jako úspěchy v reprezentačním dresu. Řeč přišla pochopitelně i na tatínka Josefa Augustu, legendárního hokejového kouče. Patrik Augusta také prozradil, jaká je jeho nejbližší budoucnost. Čeká ho operace kolena. A co nové angažmá? Nabídku na pokračování v Liberci dostal, třiapadesátiletý expert v Příklepu vysvětluje, jak a proč vše dopadlo.

Reklama

Související témata: