Hlavní obsah

Neuvěřitelný zkrat gólmana ve finále hokejové extraligy. Přijde trest?

Nejen finálová série mezi Třincem a Spartou nabízí vyhrocené duely. Na Slovensku mají taky rušno. O titul tam bojují týmy Slovanu Bratislava a Nitry a stav série je po čtyřech zápasech shodný 2:2. Po třetím duelu Nitranští požadovali kontumaci kvůli „neoprávněnému“ startu hráče Slovanu Rastislava Gašpara, a ještě pikantnější byl duel číslo čtyři. V jeho samotném závěru totiž kanadský gólman Slovanu Clint Windsor předvedl zkrat, při kterém se pustil lapačkou do hráče soupeře.

Foto: SITA/Martin Havran

Závěrečná bitka v zápase Nitry se Slovanem Bratislava.

Článek

Ještě před startem čtvrtého finálového zápasu mezi Nitrou a Slovanem podal první jmenovaný klub podnět na ligovou radu „na přešetření neoprávněného startu hráče Rastislava Gašpara a kontumaci zápasu HK Nitra – HC Slovan Bratislava, hraného 26. 4. 2022," uvedl klub na své facebookové stránce.

Gašpar se totiž po zranění rozehrával v B-týmu Slovanu, který hrál play off druhé nejvyšší ligy. Poté nastoupil ve vyřazovací části i v extralize, a to se Nitranským nelíbilo. Jeden ze členů Rady však uvedl, že hráči byla již v březnu udělena výjimka. Zmiňovaný zápas Nitra doma prohrála 2:6 a Slovan se dostal do vedení 2:1 v sérii.

Ve čtvrtém duelu chtěli hokejisté Nitry odčinit předchozí debakl před domácím publikem, a to se jim po výhře  4:1 a vyrovnání stavu série také povedlo. V samotném závěru zápasu po vypršení času však duel nabídl ještě jednu pikantní podívanou. Hlavním aktérem byl gólman hostí Clint Windsor.

Ten v poslední sekundě utkání sekl v brankovišti útočníka domácích Adriána Holešinského, který se poté dostal do šarvátky s Patrikem Maierem, kterému v souboji naprosto nesmyslně „pomohl" kanadský gólman, který do soupeře začal bušit lapačkou a pak ho na ledě ještě málem zalehl.

Rozhodčím se po chvíli podařilo situaci uklidnit a udělit tresty na obou stranách. Hosté tak během posledních dvou minut obdrželi celkem tři tresty 5+10, Windsor, který už v polovině zápasu dostal dvouminutový trest za hrubost, byl vyloučen na 2+10 a Maier obdržel jen menší dvouminutový trest. Domácí vyfasovali jen menší trest za rvačku a desítku za nesportovní chování dostal Filip Krivošík. Je možné, že incidentem ze závěru zápasu se bude ještě zabývat disciplinární komise.

Reklama