Hlavní obsah

Obránce Pyrochta zamířil z Lappeenranty do Luley

Český hokejový obránce Filip Pyrochta odchází z finského celku SaiPa Lappeenranta do švédského týmu Lulea HF. V novém působišti, kde uzavřel smlouvu do konce této sezony, se bude hlásit v pátek. Pětadvacetiletý odchovanec Třebíče zamířil do Lappeenranty před sezonou z extraligových Vítkovic, kde hostoval z Komety Brno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Filip Pyrochta během utkání Euro Hockey Challenge se Švýcarskem

Článek

"Je skvělé, že se nám podařilo podepsat kontrakt s Filipem, který je všestranný bek s dobrým bruslením. Podařilo se nám posílit obranu před play off, kde chceme dojít co nejdál," řekl klubovému webu Luley asistent generálního manažera Ulf Engman.

Pyrochta si v této sezoně připsal ve finské lize ve 43 zápasech osm bodů za gól a sedm asistencí. Nastoupil i ve dvou zápasech na prosincovém Channel One Cupu za reprezentaci, v níž má celkem na kontě 19 utkání a dvě asistence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Pyrochta v brněnském dresu.

V roce 2018 podepsal dvouletou smlouvu s Nashvillem, ale do NHL se neprosadil. Hrál v Milwaukee v AHL a v týmu Atlanta Gladiators v ECHL a po roce se vrátil do extraligy. Bývalý hráč Liberce zamířil do Komety Brno, odkud se loni v lednu stěhovat do Vítkovic.

Reklama

Související témata: