Hlavní obsah

Peter Mueller si našel nové angažmá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejový útočník Peter Mueller si po listopadovém konci ve Vítkovicích našel nové angažmá. Pětatřicetiletý Američan, jenž v závěru roku nastoupil za švýcarský tým Ambri-Piotta na Spenglerově poháru, podepsal smlouvu do konce sezony s německým Wolfsburgem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Poslední gól Petera Muellera v dresu Vítkovic.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Mueller v průběhu listopadu dal vedení Vítkovic najevo, že v klubu, do nějž zamířil v létě 2022 z Komety, už není spokojený a chtěl by odejít. Což se skutečně stalo.

Spekulovalo se, že by nejproduktivnější hráč extraligové sezony 2020/21 mohl pokračovat v některém jiném týmu tuzemské nejvyšší soutěže. Ve středu ve vysílání O2 TV Sport šéf sportovního úseku Sparty Tomáš Divíšek připustil, že se pražský celek při dlouhodobé absenci svých útočníků Lajunena s Kestnerem vyptával i na Muellera.

Ten ale nakonec míří do Wolfsburgu a poprvé v kariéře si vyzkouší německou nejvyšší soutěž.

„Samozřejmě jsme velmi rádi, že si Peter vybral právě nás, i když se nabízelo několik možností. Získáváme velmi zkušeného hráče, který hrál úspěšně na velmi vysoké úrovni po mnoho let. Jeho statistiky také hovoří samy za sebe,“ prohlásil Karl-Heinz Fliegauf, sportovní ředitel Wolfsburgu, kterému v tabulce domácí soutěže patří šesté místo.

Reklama