Hlavní obsah

Petr Čech opět válí v brance! Podepsal novou smlouvu a byl vyhlášen mužem zápasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý vynikající fotbalový gólman Petr Čech je i po konci profesionální kariéry v jednom kole. Nejen, že donedávna vykonával v Chelsea funkci poradce technického a sportovního úseku, začátkem října odpromoval s titulem MBA, ale také působil jako brankář u hokejového týmu Guildford Phoenix ve čtvrté nejvyšší anglické soutěži. Nyní v hokeji postoupil o level výš a podepsal roční smlouvu s Chelmsford Chieftains. Při svém debutu pomohl k vítězství a byl vyhlášen mužem zápasu.

Foto: Jana Mensatorová/SAVES HELP

Petr Čech v kalendáři k projektu SAVES HELP.

Článek

Chelmsford Chieftains působí v NIHL Division One South, což je o třídu výš než předchozí Čechovo působiště. V něm bývalá hvězda Chelsea nastoupila v průběhu tří let k 20 zápasům a pomohla mu k zisku treblu, tedy vítězství v lize, play off i pohárové soutěži.

Čtyřicetiletý bývalý gólman se Chelmsfordu upsal před nedělním zápasem s Oxford City Stars a hned se postavil do branky. Opět s číslem 39, které nosil už ve svém předchozím působišti. Týmu pomohl k vítězství 6:4 a byl vyhlášen mužem zápasu. Stejné ocenění si vysloužil i ve svém prvním zápase s Guildfordem v roce 2019.

„Doufám, že budu mužstvu prospěšný a pomohu k úspěšnému fungování v soutěži," řekl Čech před utkáním. „Příchod brankáře Petrových kvalit a zkušeností do našeho týmu je pro nás obrovskou posilou," pochvaloval si podpis trenér Chieftains Mark Saunders.

Foto: @siphillipssport, Twitter

Petr Čech změnil hokejové působiště.

Čech si přestup do vyšší ligy pochvaluje, cítí, že se na ledě výkonnostně posunul a bral to tedy jako přirozený vývoj. Je možné, že v týmu dostane více prostoru než u Guildfordu. "Na trénink budu dojíždět do Chelmsfordu dvakrát v týdnu. Teď jsme hráli během víkendu jen jedno utkání, ale většinou se hraje v sobotu i v neděli, takže bude záležet na rozhodnutí trenéra, jak mě bude potřebovat," řekl v rozhovoru pro agenturu Sport Invest.

Svůj debut si užil, ale přiznal, že lehká nervozita před utkáním tam byla. "Musím přiznat, že jsem byl před utkáním trošku nervózní, protože jsem si moc přál, abych byl týmu prospěšný a pomohl k vítězství," řekl Čech. Doufá, že týmu pomůže naplnit cíle, které si stanovil před sezonou.

Reklama