Hlavní obsah

Tragická zpráva. V pouhých 31 letech zemřel někdejší útočník Sparty Reichenberg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku pouhých jednatřiceti let zemřel norský hokejový reprezentant Alexander Reichenberg. V sezoně 2017/18 oblékal dres pražské Sparty. O smrti útočníka informoval klub z Lillehammeru, za který nastupoval poslední tři sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Reichenberg během svého angažmá ve Spartě

Článek

„Je neuvěřitelně smutné si uvědomit, že jásot publika v Eidsiva Areně už nikdy nebude slyšet a že ti z nás, kteří sedí na tribunách, už nikdy neuvidí hráče s širokým úsměvem, extra fintou nebo tvrdou střelou z kruhu při přesilovce,“ píše se na sociálních sítích Lillehammeru.

Příčinu smrti klubu neuvedl.

Reichenberg se sice narodil ve Švédsku, vyrůstal ale v Norsku. To také reprezentoval na ZOH 2018 v Pchjongčchangu a na MS 2017 a 2019. Za Spartu nastoupil ke 42 soutěžním zápasům s bilancí šesti gólů a osmi asistencí.

„Odpočívej v pokoji, číslo 61. Navždy si tě budeme pamatovat jako umělce. Naše myšlenky a soustrast patří tvé rodině, přítelkyni a spoluhráčům,“ dodal lillehammerský klub, za který měl Reichenberg v uplynulé sezoně průměr více než bod na zápas.

Související témata: