Hlavní obsah

Altrichter prožil vydařený návrat do Litvínova

Gólman, kterého klub v listopadu uvolnil do Mladé Boleslavi, při střídavém startu v extralize zazářil. "Přijel jsem na dva zápasy a další budoucnost neřeším. Mám rozdělanou práci v Mladé Boleslavi, se kterou bych chtěl bojovat o postup do extraligy," tvrdil hokejový brankář v reakci pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

MArtin Altrichter v dresu Litvínova

Článek

Návrat do litvínovské branky si Martin Altrichter parádně užil. Po téměř třech měsících znovu chytal zápas v hokejové extralize a 40 zásahy přispěl k vítězství 3:1 nad Pardubicemi. Při závěrečné děkovačce pak 34letý gólman předvedl nadšenému publiku kotrmelce na ledě a nechal se od spoluhráčů pohoupat i ve velké klubové vlajce.

Altrichter přišel do Litvínova před začátkem letošní sezóny, ale před svým zraněním stihl odchytat jen sedm utkání. Při jeho absenci pak zazářil Jaroslav Hübl. Po Altrichtrově uzdravení se Litvínov v polovině listopadu rozhodl vsadit na dvojici mladíků Hübl, Fiala a plánovanou jedničku uvolnil do prvoligové Mladé Boleslavi. Jenže když litvínovští brankáři dostali devět gólů v pátečním zápase ve Vítkovicích, požádal Altrichtra o pomoc. "V sobotu jsem chytal za Mladou Boleslav v Chomutově a po zápase mi litvínovský kapitán a sportovní manažer Robert Reichel nabídl návrat do mužstva, z něhož jsem nedávno odešel. Ale už předtím jsme byli dohodnuti, že v případě potřeby zaskočím na střídavý start," líčil brankář.

Zůstane hokejový brankář Martin Altrichter v Litvínově do konce sezóny?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Vážím si toho, že jsem dostal zase šanci

Na rozladění z podzimního nuceného odchodu z Litvínova už zapomněl. "Tehdy dalo vedení přednost mladým gólmanům, což jsem respektoval. Vážím si toho, že jsem dostal zase šanci a diváci mě přijali perfektně. Povedlo se mi vyřešit pár ošemetných situací po akcích pardubických útočníků a měl jsem i potřebné štěstí," popisoval Altrichter, který bude Litvínovu k dispozici také dnes proti Kladnu.

"Jsme rádi, že se Altrichtrův návrat povedlo rychle vyjednat. Postavil se k tomu s velkou zodpovědností a proti Pardubicím tým podržel. Na mladého Hübla toho bylo v poslední době moc a potřebuje si trochu odpočinout. Rozhodně ho ale neodepisujeme," vyjádřil se k brankářské otázce trenér Václav Sýkora.

Generální manažer litvínovského klubu Václav Hořejší nevylučuje ani intenzívnější zájem o Altrichtrovo opětovné působení v týmu: "Je to hráč, který prošel řadou mužstev a dokáže se okamžitě přizpůsobit novému prostředí. Proto jsme neměli obavy, jak do týmu po několikaměsíční pauze zapadne. Bereme ohled i na Altrichtrovu úlohu v Mladé Boleslavi, rozhodně se zaměříme na finiš základní části, abychom se dostali do play-off."

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 80. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec