Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Kometa je trapná. Trapná! V Brně vyhrávají hráči, ne tým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léta platilo, že hokejové Brno baví diváky. Majitel Libor Zábranský v klubu odvedl spoustu práce a dostal ho někam, kde ho všichni obyvatelé Brna chtěli mít. Kometa je prostě star poslední doby, ale bohužel ne star této sezony. Kometa je trapná. Trapná!

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Václav Šálek

Libor Zábranský na střídačce Komety.

Článek

Brno se nachází v tabulce na 13. místě s 33 body, ale všichni si říkají, že její hvězdy hrajou dobře a nemůžeš jim vlastně nic vyčíst, protože kanadské body dělají. Mueller má přes bod na zápas, Holík téměř bod na zápas, to samé Zaťovič. Já mám ale za to, že nemá jít o body hvězdných hráčů, ale o umístění klubu.

Jestli si to dotyční hráči neuvědomují, je to špatně. Kometa prostě nemůže být třináctá s tím, že hvězdy góly a asistence sbírají a cítí se skvěle.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér brněnské Komety Jiří Kalous.

Během reprezentační přestávky Kometa oznámila, že k hlavnímu trenérovi Jiřímu Kalousovi se na jeho žádost vrátí na střídačku Libor Zábranský. První dva zápasy sice Brno v tomto složení vyhrálo, v posledních dvou ale nezískalo ani bod. Je to známka toho, že Kometa zaspala. Podle mě už před dvěma lety. Najednou v klubu nejsou hráči, kteří by ho oživili a táhli dopředu. V tuhle chvíli prostě v Kometě není špička extraligy.

Tam, kde byl Libor dříve hodně hektický, silný a věděl, co chce, tak teď jede na stejné bázi a se stejnými lidmi a nic moc se nemění. Klub musí změnit lídry a vygenerovat úplně jiný přístup. Kometa dělá chyby v tom, že hráče nechává být.

Otázka je, jak to v klubu vidí vnitřně. Co si můžou dovolit. Můj pohled zvenku je takový, že bodující hvězdy to dělají z podstaty - mají na to, jsou skvělí, ale dál se to nepohybuje. Kometa zůstala stát. A teď si musí říct: Chceme vyhodit druhou garnituru, nebo sáhneme do té první a budeme hledat hráče, kteří Kometu nastartují? To je otázka pro trenéra Kalouse, pro Libora Zábranského. Musejí řešit, jestli hráči jedou naplno a chtějí vítězit, nebo si jen hrajou o své body.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušci Komety.

Řada lidí namítne, že přece Kometa nevymění Muellera a toho času zraněného Holíka, když přece bodují?! Kometa ale primárně musí vyhrávat a to je na bedrech těchto hráčů! Pokud jsi hvězda, na tvých bodech nezáleží. Ty potřebuješ vyhrát zápas a posunout klub dál. Za to jsi placený, ne za individuální statistiky! Pokud si to hráči neuvědomují a majitel jim to neřekne, vždycky budou argumentovat tím, že si svou práci plní. No neplní! Kometa nemůže být třináctá!

Ve finále možná trejdy ani nebudou potřeba. Ale jen za předpokladu, pokud si ti nejlepší hráči uvědomí, že mají hrát tak, aby klub vítězil. A je úplně jedno, jestli Mueller bude mít dva góly, když Kometa bude třetí v tabulce. Hráči mají být najímaní proto, aby vyhrál tým. Jenže v Brně trošku vyhrávají hráči a ne Kometa. To je chyba.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Kapitán Karlových Varů Tomáš Vondráček.

Abychom nekončili tak smutně, nemůžu neocenit počin karlovarského Tomáše Vondráčka, který Českým Budějovicím nasázel během necelých šesti minut hattrick, navíc všechny góly dal v oslabení. Jak si všichni pamatují stahovačku Jirky Šejby na domácím MS 1985, tak já si budu navždycky pamatovat výjimečné představení kapitána Energie. Gratuluju mu, bylo to fakt skvělý!

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články