Hlavní obsah

Australan se podílel na demolici Boleslavi. Hrát v Česku je moje velká touha, říká Walker

VÍTKOVICE

Českou extraligu hrál poprvé v historii Australan. Sedmnáctiletý Nathan Walker ze Sydney působí ve Vítkovicích už pět let, prošel mládežnickými týmy a včera poprvé naskočil mezi dospělé. Debut ozdobil asistencí u osmého gólu do branky Mladé Boleslavi.

Foto: www.hc-vitkovice.cz

Nathan Walker - Australan v dresu Vítkovic

Článek

„Ráno mi telefonoval trenér, abych přijel na zápas. Měl jsem z toho radost, ale trochu nervózní jsem byl,“ přiznal solidní češtinou. Jeho chvíle přišla ve 45. minutě, kdy ho trenéři poprvé nasadili.

Hned při druhém střídání se Walker odvážně pustil do útoku, přihrál Pohlovi, ten nabil volnému Rehákovi, následovala dělovka a ČEZ Aréna slavila gól. „Nathan hraje dopředu na svůj věk velmi dobře. Je rychlý, hbitý a má překvapivou střelu,“ vyjmenoval debutantovy přednosti trenér Mojmír Trličík.

Jediný v Evropě

„Co já vím, tak jsem jediný Australan, který hraje hokej v Evropě,“ zamyslel se mladík, jenž letos v dubnu reprezentoval svou zemi na mistrovství světa a byl jejím nejlepším hráčem. „Hrát českou extraligu, to byla a pořád je moje velká touha. Chtěl bych to dotáhnout až do NHL, ale to je ještě hodně daleko,“ vykládal.

Walker si je jistý, že o jeho debutu v české extralize se fanoušci v Austrálii nedozvědí. „U nás doma hokej nikoho nezajímá. Vyhrává ragby a fotbal,“ pravil.

Stěhování ze Sydney do Ostravy mu před pěti lety zařídil jeho slovenský trenér. „Řekl mi, že mě doporučil svému kamarádovi v Ostravě, který je také trenér. A že bych neměl váhat a vyrazit do Česka. Poslechl jsem a dobře jsem udělal,“ usmál se Walker, který nedělá nic jiného, než jen trénuje a hraje. „Do školy jsem v Ostravě chodil jen rok. Nebavila mě. Já přece přijel kvůli hokeji,“ mávl rukou

Reklama

Související témata: