Hlavní obsah

Beránkovy body táhnou Slavii k prvenství

OSTRAVA

Jenom jediný gól Pražanů na vítkovickém ledě nenesl Beránkův doprovodný podpis. Šestatřicetiletý útočník jednu branku dal a na dalších pět přihrál, čímž se usadil v čele kanadského bodování a táhne slávisty i k vítězství v základní části extraligy. "Když se klubu daří, tak jsou body něčím navíc. Pak mám ještě větší radost ze zápasů," usmíval se po rekordním zápisu sezóny.

Foto: Foto PRÁVO/Václav Jirsa

Josef Beránek ze Slavie.

Článek

V utkání neregistroval, kolik bodů má na kontě. "Nebylo to pro mě prvořadé, o to větší radost jsem prožíval po druhém gólu, který byl důležitý. Tušil jsem, že i nějaké nahrávky byly, ale počet jsem nevnímal. Hrálo se mi fajn, pobavily mě pěkné akce, po kterých se trefili například Kadlec nebo Duda," liboval si. Slavia odehrála výborný zápas, podruhé v sezóně nasázela Vítkovicím sedm gólů. "Vždycky jsme dali branku, když jsme potřebovali. Byli jsme v pohodě, a tak i já jsem si mohl dovolit nějakou nahrávku navíc," poznamenal centr elitní řady.

Na Vítkovice si věří

Cennost vítězství Slavie nesnižoval ani kvůli tomu, že domácím scházely dvě velké opory, Burger a Šimíček. "Vůbec jsem nevěděl, že jsou zranění. Při úvodním buly mě překvapilo, když jsem tam některé známé tváře neviděl, ale na to nelze ani chvíli myslet. Extraliga je vyrovnaná a kolikrát přijedete na led mužstva, kterému schází několik hráčů, a soupeř hraje lépe než obvykle. Nezlehčoval bych to," řekl.

Výsledek nevnímal jako rozdíl mezi Slavií a týmy od čtvrtého místa níže. Přispěchal s příklady. "My se trápili s Litvínovem nebo ve Vsetíně. Teď nám zápas sedl, dobře jsme bránili, navíc jsme se rychle dostali do vedení a měli štěstí," řekl Beránek, který věděl, že Slavia už 21 zápasů v řadě s Vítkovicemi neprohrála: "Hráváme v Ostravě pěkné zápasy. Občas je mi Vítkovic i líto, hrozně lehce jim dáváme góly."

Baví ho vyhrávat

Hokej ho pořád těší. "Baví mě vyhrávat, proto jsem rád, že mohu být v týmu, který vyhrál extraligu a letos je znovu velkým favoritem. Statistiky jsou příjemné, ale že bych je pozorně studoval, to ne. Zároveň však nemohu ani říci, že bych netušil, jak na tom jsem. Když se daří, je to fajn, když ne, nedělám z toho velkou vědu. Body si víc hlídají kluci, co touží po nějakém angažmá v cizině," uzavřel Beránek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.