Hlavní obsah

Olomouc - Kladno 3:0Bezzubé Kladno potřetí v řadě nedalo branku, slaví Hanáci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Klimek 1 : 0
4. Káňa 2 : 0
21. Orsava 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 9. kole extraligy Kladno 3:0 a vyhráli doma čtvrtý z pěti zápasů v sezoně. Druhým čistým kontem v ročníku k tomu přispěl slovenský brankář Branislav Konrád. Rytíři počtvrté za sebou nebodovali a neskórovali už 223 minut a 32 sekund.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Kladna Tomáš Plekanec na archivním snímku

Článek

Domácí otevřeli skóre po minutě a 13 sekundách, kdy Klimek po přihrávce Navrátila zamířil do odkryté brány. Druhý gól přidal ve čtvrté minutě Káňa, který po brejku střelou nad Brízgalovu vyrážečku využil přesilovku.

Olomouc mohla skórovat i při vlastním oslabení, Kuncem tečovaný puk proletěl těsně nad kladenskou brankou. Na druhé straně projel mezi kruhy Brodecki a Konrádovi pomohla levá tyč. Před pauzou se dostal v oslabení tři proti pěti do úniku kladenský kapitán Plekanec, ale zakončil svůj úspěšný blafák až po vypršení první třetiny.

Hanáci přesilovku pět na tři nevyužili

Hanáci si do druhé třetiny přenesli 56 sekund přesilovky pět na tři a Orsava ji rychlou střelou příklepem dokázal využít. V pokračující klasické početní výhodě zamířil Káňa do horní tyče branky Rytířů.

Těm se nepodařilo využít čtyřminutovou přesilovku za vysokou hůl Škůrka. Navíc je oslabil kanadský obránce Dotchin, který za pěsti při bitce s Káňou dostal trest ve hře. V oslabení neuspěl unikající Procházka, Brízgala poté zneškodnil šanci Navrátila.

Kladnu nepomohla ani power play

V úvodu třetí části hostující brankář zastavil střelu Švrčka i následnou dorážku Nahodila. Dlouhé čekání Kladna na vstřelený gól se pokusil ukončit bek Ticháček, příklepem ale z levé strany neuspěl. Stejně dopadl v početní převaze Filip, který trefil Konráda do betonu.

Olomouc kontrolovala tříbrankový náskok. Zvýšit ho mohl z přečíslení Orsava, Brízgala puk chytil do lapačky. Rytířům nepomohla ke skórování ani závěrečná hra bez brankáře. Těsně před koncem utkání se ještě Švrček pustil do Plekance, kterému domácí publikum předtím spílalo za zákrok na Orsavu. Olomoucký obránce odešel do kabiny s trestem ve hře.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Rytíři Kladno 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Klimek (Navrátil), 4. J. Káňa (Bambula, Strapáč), 21. Orsava (Navrátil, Nahodil). Rozhodčí: Hradil, Kika - Hlavatý, Axman. Vyloučení: 8:6, navíc Švrček - Dotchin oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4736.
Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík - Orsava, Strapáč, J. Káňa - Navrátil, Nahodil, Klimek - Bambula, Menšík, Kunc - Kucsera, Anděl, Kusko. Trenér: J. Tomajko.
Kladno: Brízgala - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis, od 41. navíc Kehar - Brodecki, Plekanec, Melka - Zikmund, Klepiš, M. Beran - M. Procházka, Filip, Kubík - O. Bláha, Indrák, Machač. Trenér: O. Vejvoda ml.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články