Hlavní obsah

Daňo bleskovým hattrickem zničil Vervu! Šok pro Pardubice. Padly Kometa i Kladno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla v neděli na programu šest zápasů. Mladá Boleslav po obratu porazila Kometu Brno 3:2, výhru 5:2 si z Plzně odváží i Hradec Králové. Tři body za výhru 3:0 nad Kladnem bere i Olomouc a Třinec, který si poradil s Litvínovem 4:1. Až po samostatných nájezdech uspěly Vítkovice, které si odvezly z ledu Českých Budějovic výhru 3:2. V posledním nedělním utkání si Karlovy Vary překvapivě poradily na ledě Pardubic 4:2.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Marko Daňo z Třince se raduje z branky

Článek
Fotogalerie

Po bezbrankové první třetině zápasu mezi Mladou Boleslaví a Kometou Brno se jako první dostali ke slovu hosté, když se v 22. minutě prosadil finský útočník Strömberg. Další ránu do sebevědomí Bruslařského klubu zasadil o šest minut později Šalé a Moravané vedli již o dvě branky.

Ještě než stačili hostující hráči řádně oslavit svůj druhý úspěch, poprvé inkasovali. O čtrnáct sekund později se prosadil Jeřábek a snížil na jednobrankový rozdíl. Středočeši pak obrat dokonali v závěrečné části, když nejdříve Kousal srovnal skóre, aby ten samý hráč dvě a půl minuty před koncem definitivně rozhodl o vítězství Mladé Boleslavi 3:2.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva David Šťastný z Mladé Boleslavi a Jakub Malý z Komety.

Plzeň nestačila na Hradec

O jedinou branku první třetiny mezi Plzní a Hradcem Králové se v 12. minutě postaral Kodýtek a Indiáni si tak odnášeli do kabin těsný náskok. Tím však pozitiva Západočechů končila. Mountfield skóre ve druhé třetině otočil. Okuliar se pět minut po začátku prostřední části postaral nejdříve o vyrovnání, aby v polovině zápasu poprvé poslal hosty do vedení Pajer.

A Hradečtí řádili i v závěrečné části. Kanadský útočník ve službách Mountfieldu Lalancette přidal 102 sekund po začátku závěrečné části třetí gól a když o dalších 67 sekund později počtvrté překonal Svobodu Pavlík, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Domácí díky Malátovi snížili, definitivní podobu výsledku pak dal při power play Plzně Lev, který uzavřel skóre na konečných 5:2.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z výhry (archivní foto)

Olomouc si poradila s Kladnem

Domácí Olomouc vstoupila do zápasu proti Kladnu výborně. Po trefách Klimka a Káňi vedli Kohouti ve 4. minutě už o dvě branky. Náskok Hanáků navýšil v prostřední části Orsava a Olomouc si do kabin po dvou třetinách odnášela pohodlný tříbrankový náskok.

Kladno již zápas zdramatizovat nedokázalo, bezchybný Konrád si tak připsal čisté konto a Olomouc mohla slavit vítězství 3:0. Středočeši už tři zápasy po sobě neskórovali, navíc nebodovali čtyři zápasy za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Závar před olomouckou brankou

Daňo zajistil Třinci pohodovou výhru

V one-man show proměnil úvod zápasu mezi favorizovaným Třincem a Litvínovem útočník Ocelářů Marko Daňo. Slovenský útočník totiž mohl v čase 7:17 slavit bleskový hattrick a vyhnal tak hostujícího brankáře Zajíčka na střídačku.

Litvínovský gólman Godla další branky ve druhé třetině v síti hostů nedovolil, po dvou třetinách tak úřadující mistři vedli stále 3:0. Hostujícího gólmana tak překonal až v polovině třetí třetiny Hudáček. Čisté konto Mazancovi tak zkazil těsně před koncem Zdráhal, na vítězství Ocelářů 4:1 však už nic změnit nemohl.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva brankář Litvínova Denis Godla, Radim Šalda z Litvínova, Daniel Voženílek z Třince.

Vítkovice rozhodly v nájezdech

České Budějovice měly v zápase proti Vítkovicím velkou šanci jít jako první do vedení, ale ve třetí minutě neproměnil nařízené trestné střílení Gulaš. A hosté nabídnuté šance využili, v 17. minutě se prosadil Kalus, který zajistil Slezanům těsný náskok.

Největší hvězda Motoru si však náladu dokonale spravila v druhé třetině. Gulaš nejdříve v 32. minutě vyrovnal, aby o další dvě minuty později poslal Jihočechy do vedení. Hosté však stihli ještě do konce druhé třetiny vyrovnat, čtyři sekundy před sirénou se prosadil v přesilové hře Krieger.

V závěrečné části ani prodloužení již branka nepadla, o bodu navíc pro hosty tak rozhodly samostatné nájezdy. Jedinými úspěšnými střelci byli Bukurts a Krieger, kteří tak zajistili Vítkovicím výhru 3:2.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina inkasuje druhý gól

Dynamo nestačilo na Vary

Favorizované Pardubice se první trefy pro Karlovým Varům dočkali až v samotném závěru úvodní třetiny, když se 48 sekund před první sirénou prosadil Radil. Lépe se Perníkářům dýchalo v 24. minutě po trefě Cienciali, který zvýšil na 2:0. Západočechy však druhá branka nezlomila. Krátce po polovině utkání poprvé překonal Villa z přesilové hry Černoch a snížil na jednobrankový rozdíl.

Pardubice si však varování příliš k srdci nevzaly, před polovinou třetí třetiny srovnal účty Beránek. A pro favorita bylo ještě hůř. Osm minut před koncem se prosadil Koblasa a Energie šla poprvé v zápasu do vedení. Zmar favorita završil pro power play gólem do prázdné branky Vondráček, který uzavřel skóre na 4:2 pro Karlovy Vary.

9. kolo hokejové Tipsport Extraligy
Mladá Boleslav - Brno 3:2
Branky: 28. Jeřábek, 46. a 58. Kousal - 22. Strömberg, 28. Šalé
Plzeň - Hradec Králové 2:5
Branky: 12. Kodýtek, 55. Malát - Okuliar, 31. Pajer, 42. Lalancette, 43. Pavlík, 60. Lev
Olomouc - Kladno 3:0
Branky: 2. Klimek, 4. Káňa, 21. Orsava
České Budějovice - Vítkovice 2:3 po náj.
Branky: 32. a 34. Gulaš - 18. Kalus, 40. Krieger, roz. náj. Bukarts
Třinec - Litvínov 4:1
Branky: 2., 6 a 8. Daňo, 51. Hudáček - 59. Zdráhal
Pardubice - Karlovy Vary 2:4
Branky: 20. Radil, 24. Cienciala - 32. Černoch, 49. Beránek, 52. Koblasa, 58. Vondráček

Reklama