Hlavní obsah

Liberec - Brno 2:1Bílí Tygři díky gólu Flynna zdolali Kometu, ta dál čeká na tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Derner 1 : 0
20. Ščotka 1 : 1
29. Flynn 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 30. kole extraligy na svém ledě brněnskou Kometu 2:1. Bílí Tygři uspěli doma podruhé za sebou a v tabulce poskočili na sedmé místo. Naopak Brnu se i nadále nedaří - Jihomoravané prohráli šestý zápas na hřištích soupeřů v řadě, celkem popáté z posledních šesti startů vyšli bodově naprázdno a již více než měsíc marně usilují o plný tříbodový zisk. V tabulce pak Kometa, která před reprezentační přestávkou vyměnila trenéra, klesla až na desátou příčku. Vítěznou trefu zaznamenal v čase 28:27 útočník Oscar Flynn. Gólem a asistencí se stejně jako on blýskl defenzivní specialista Lukáš Derner.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Oscar Flynn z Liberce a Marek Ďaloga z Brna.

Článek

Úvodnímu vhazování předcházel slavnostní ceremoniál, při němž Bílí Tygři uvedli do svého Klubu legend bývalé dlouholeté hráče a funkcionáře klubu Františka Vozku a jeho syna Tomáše a dostalo se také na bývalého kapitána Severočechů Branka Radivojeviče.

Začátek zápasu patřil domácímu Liberci, který šel brzy také do vedení. Již v páté minutě podpořil rychlý protiútok obránce Derner a přesnou střelou k tyči otevřel skóre. Odpovědět mohl hostující Kollár, Kváča si ale připsal dobrý zákrok. Na straně domácích poté zahrozili Flynn a Faško-Rudáš, také Furch byl však pozorný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Derner z Liberce se raduje z gólu proti Brnu.

První přesilovku v zápase si zahráli Bílí Tygři a blízko druhému gólu byl Birner, Furchovi ale pomohla pravá tyčka. Jen 16 sekund před koncem první třetiny tak Kometa z ojedinělé akce dokázala vyrovnat. Po chybě v liberecké defenzivě nahrál Holík Ščotkovi a ten střelou bez přípravy propálil Kváču.

V úvodu druhé části se v dobré pozici mezi kruhy objevil Filippi, Furch ale jeho pokus ukryl v lapačce. Následovala přesilovka Severočechů, největší šanci ale měl brněnský Kratochvíl. Kváča však jeho samostatný únik skvěle zlikvidoval.

Skóre zápasu se znovu měnilo ve 29. minutě. Po dobrém tlaku domácích v útočném pásmu našel Frolík nikým nehlídaného Flynna a ten střelou pod Furchovu vyrážečku vrátil Bílým Tygrům vedení - 2:1. Kometa mohla ihned odpovědět v přesilové hře, nesehrála ji ale vůbec dobře. Na rozdíl dvou branek tak mohl v závěru druhé dvacetiminutovky zvýšit Ivan, Furch však proti jeho šanci vytáhnul parádní zákrok.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor libereckého gólu Oscar Flynn (vpravo).

Hostující brankář se musel činit také na začátku třetího dějství, když skvělým zásahem ramenem zkazil gólovou radost Frolíkovi. Na opačné straně se až před Kváču protáhl Sedláček, také liberecký brankář svůj tým podržel. Moravané se s postupem času museli stále více tlačit dopředu, obrana domácích byla však pozorná. Hosté to pak v závěru zkusili při hře bez brankáře, Liberec ale výhru uhájil.

30. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Derner (A. Najman, Flynn), 29. Flynn (Frolík, Derner) - 20. Ščotka (Holík, Flek). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 4770.
Liberec: Kváča - Nedomlel, M. Ivan, Melancon, Kolmann, Štibingr, Derner - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, P. Jelínek, Ordoš - Hrníčko, A. Dlouhý, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.
Brno: D. Furch - Kundrátek, Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka, Ďaloga, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Dufek, Kollár, Zaťovič - Koblížek, Strömberg, Malý - Kratochvíl, Süss, I. Sedláček. Trenér: P. Martinec.

Reklama