Hlavní obsah

Boleslav doplatila v Brně na dva slepené góly. Nešly nám přesilovky, stýská si útočník Stránský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odehráli v Brně vyrovnaný zápas, avšak na dvě slepené trefy domácích z úvodní třetiny dokázali odpovědět pouze jedním gólem. Hokejisté Mladé Boleslavi vyšli v extraligovém duelu na ledě Komety bodově naprázdno.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kevin Tansey z Brna a Ondřej Najman z Mladé Boleslavi.

Článek

„Myslím, že jsme podali velice solidní výkon. Měli jsme víc střel na branku než Brno. Dvougólové manko jsme ale bohužel nedohnali. Hlavně proto, že se nám nedařily přesilovky," štve nezdar boleslavského útočníka Jana Stránského, který sedm minut před koncem snížil na konečných 1:2.

Připustil, že velkou překážkou byl pro jeho tým výborně chytající gólman Komety Čiliak. „Předvedl několik velmi dobrých zákroků. Přitom my jsme si nepočínali v početní převaze špatně," mínil. Bruslaři se propadli v tabulce nejvyšší soutěže na devátou příčku. „Před námi je ale ještě dost utkání. K mání je fůra bodů. Budeme si chtít naši pozici do konce základní části extraligy vylepšit," plánoval.

Stránského překvapil nečekaný odchod jednoho z mladoboleslavských trenérů Pavla Patery. „S hráči vycházel velice dobře. Pro mě to byly pod ním báječné dva roky. Jeho odchod pokládám za ztrátu. Škoda, že se s námi ani nestihl rozloučit," mrzí ho.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Gašper Krošelj z Mladé Boleslavi a Peter Mueller z Brna.

Podle kouče Radima Rulíka, který doteď s Paterou na střídačce Mladé Boleslavi spolupracoval, se pro středočeský tým mnoho nezměnilo. „Doplnil mě Petr Haken, role máme rozdělené úplně stejně jako předtím s Pavlem," prozradil.

Po zápase v Brně nesl těžce zejména druhý inkasovaný gól. „Tu situaci jsme měli zvládnout mnohem líp. Bohužel se nakonec ukázal jako rozhodující. Kometu jsme pak zatlačili, ale skórovali jsme jen jednou. Velká škoda nedůrazné koncovky. Překonat brankáře Čiliaka pro nás byl značný problém. Utkání mu sedlo, chytal výborně," ocenil Rulík výkon brněnského gólmana.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.