Hlavní obsah

Šikovi premiérový gól za Kometu sudí nejprve upřeli. Věřil jsem si už před zápasem, tvrdí střelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech extraligových porážkách v řadě už zabrali. Brněnští hokejisté rozhodli o vítězství 2:1 nad Mladou Boleslaví dvěma slepenými trefami v rozpětí pouhých šestnácti vteřin už v úvodní třetině. Rozdílový gól vstřelil útočník Otakar Šik, který skóroval v dresu Komety vůbec poprvé. Jeho branku ovšem sudí nejprve přiřkli obránci Gulašimu, a až později se opravili.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Gašper Krošelj z Mladé Boleslavi inkasuje. Vlevo autor gólu Martin Zaťovič z Brna.

Článek

„Spoluhráči se mi smáli, že když mně to tam konečně spadne, tak mi rozhodčí gól upřou. Ale dopadlo to dobře," usmívá se jednadvacetiletý Šik, který do Brna přišel v průběhu sezony z Karlových Varů. Už před zahajovacím buly prý věřil, že mu zápas s Boleslaví vyjde. „Dobře jsem se vyspal, cítil jsem, že budu mít vydařený den. Tři body jsme už nutně potřebovali. Škoda, že nás teď čeká desetidenní pauza, ale aspoň dobře potrénujeme a připravíme se na pokračování extraligy," plánoval.

Kapitán Komety Martin Zaťovič prozradil, že si s parťáky předchozí hodně nepovedený duel ve Zlíně důkladně rozebrali. „Nepříjemnou sérii proher jsme už potřebovali zlomit. Jsem hrozně rád, že se nám to povedlo. Podali jsme o sto procent lepší výkon než proti Beranům. Opírali jsme se o důslednou defenzívu. Mám radost, že jsme ubránili všechny boleslavské přesilovky. Díky tomu jsme mohli se dvěma góly zvítězit. Tříbodový zisk je pro naši psychiku mimořádně důležitý," tvrdí autor vedoucího gólu Brna.

Ocenil výborný výkon brankáře Čiliaka, který se po nedávném návratu do mužstva dočkal ve svém třetím utkání premiérového triumfu. „Čilo chytal fantasticky, je moc dobře, že je zase s námi. Čím víc kvalitních hráčů v týmu je, tím větší šance budeme mít v blížícím se play off. Když budeme všichni zdraví, budeme mít pro závěr sezony hodně silné mužstvo," je si Zaťovič jistý.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kevin Tansey z Brna a Ondřej Najman z Mladé Boleslavi.

Brněnský trenér Jiří Kalous svoje hokejisty pochválil. „Boleslav byla silným protivníkem, avšak my jsme tentokrát odehráli utkání velmi dobře. Pomohli jsme si využitou přesilovkou, naše oslabení jsme naopak perfektně ubránili," zamlouvá se mu. Také kouče nadchl výtečný výkon gólmana Čiliaka. „Jsme moc rádi, že přišel z Popradu ve skvělé formě. Několikrát nás podržel," těší Kalouse.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno