Hlavní obsah

Boleslav vydřela postup. Byli jsme šťastnější, ví nečekaný hrdina Kelemen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu to byla obrovská bitva, ve které rozhodovaly maličkosti. V pátém utkání předkola play off uspěli hokejisté Mladé Boleslavi. Zvítězili na ledě Plzně 3:2 a postoupili do čtvrtfinále, v němž už o víkendu vyzvou hradecký Mountfield. Nečekaným hrdinou série se stal slovenský útočník Miloš Kelemen, který pěti góly vyrovnal svůj střelecký účet ze základní části a v posledním duelu vsítil vítězný gól.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Michal Bulíř z Plzně a Miloš Kelemen z Mladé Boleslavi.

Článek

Plzeň v zápase ani jednou nevedla, napřed vždy byli Bruslaři. Klíčový moment nastal ve 47. minutě zápasu, kdy Miloš Kelemen objel obránce Budíka a z pravého kruhu se trefil do vzdálenějšího horního rohu branky. Mladá Boleslav tak z první střely ve třetí třetině šla do vedení 3:1, které už nepustila.

„Byli jsme šťastnější. Zase rozhodl jeden gól. Zablokovali jsme spoustu střel. Bylo vidět, jak každý takový blok nahecuje celou střídačku," oceňoval Kelemen. Středočeši sice inkasovali v 51. minutě při oslabení tří proti pěti, ale Škoda v závěrečném tlaku už vyrovnat nedokázala.

Dvaadvacetiletý útočník si tak připsal vítězný gól. Celkem v sérii nasázel hned pět branek a byl jedním z hlavních strůjců překvapivého postupu Bruslařů. „Začalo mi to tam padat, někdy i se štěstím. Snad jsem vítěznou trefou napravil druhou třetinu, kdy jsem víc seděl na trestné lavici, než hrál," usmíval se Kelemen.

Ten byl totiž nejprve vyloučen za sekání a poté se při návratu z trestné lavice dotkl kotouče, když ještě neměl obě nohy na ledě. Za katr tak putoval znovu a Plzeň srovnala na 1:1. „Ani jsem o tomhle pravidle nevěděl. Stejný prohřešek už v živote neudělám. Naštěstí mě nemusí mrzet, že kvůli následnému inkasovanému gólu jsme nepřišli o postup," radoval se.

Čas na odpočinek ani oslavy Středočeši nemají. Už v sobotu a v neděli je čekají první dva duely čtvrtfinálové série proti Hradci Králové. „Jsme v tempu, Mountfield naopak odpočatý. Ale půjdeme do toho od začátku na sto procent, sil máme stále dost," řekl útočník, který v play off vyrovnal svůj střelecký počin ze základní části.

Plzeň naopak musí zkousnout hořký konec sezony. Po roce znovu zůstala před branami nejlepší osmičky. „Obrovské zklamání. Nejsem zvyklý si nezahrát čtvrtfinále. Brzký konec, ani nevím, co teď budu dělat," těžko hledal slova kanonýr Škody Michal Bulíř. „Osobně se mi dařilo, prožil jsem tu krásnou sezonu. Ale týmově jsme ji nepřetavili v úspěch. Tím se moje body mažou a nikoho zajímat nebudou," pokračoval smutný Bulíř.

Podle něj Západočeši měli rozhodnout sérii už dříve. „Ve druhém i třetím zápase jsme přišli o vedení. To se nám v sezoně stalo mnohokrát. Ale postoupit jsme mohli i tak," myslí si 30letý útočník.

Jestli byl čtvrteční zápas pro Bulíře zatím poslední v plzeňském dresu, to šikovný centr zatím neví. Ve hře je prodloužení smlouvy na západě Čech, návrat do Liberce i štace v zahraničí. „Ještě to není vyřešené. Do Ruska určitě nepůjdu. Naopak z KHL nastane příval cizinců, kteří budou chtít do Švýcarska, Švédska nebo Finska. Uvidím, kde bude kolik míst a jestli o mě bude zájem. Angažmá ale musí dávat smysl pro mě i pro rodinu," dodal Bulíř.

Reklama

Související témata: