Hlavní obsah

Boleslav žehrá na Skandinávce. Budeme muset udělat řez týmem, naznačil Král

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nastává reprezentační pauza, ovšem hokejovou Mladou Boleslav klid nečeká. Bruslaři v Liberci padli 1:4 a prohráli již pátý zápas v řadě. Ztráta na předposlední Kladno už nabobtnala na šest bodů, přičemž Rytíři mají dva zápasy k dobru. Trenér Richard Král pak naznačil řez v týmu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Richard Král.

Článek

Trápící se Boleslav již v listopadu vyměnila trenéra, teď se změny mohou dotknout i hráčů. „Asi budeme muset udělat trochu řez týmem, protože někteří hráči nefungují tak, jak bychom si představovali,“ připustil trenér Richard Král po prohře na ledě Bílých Tygrů.

„Hlavně nejsme úplně spokojeni s tím, co předvádějí cizinci. Od toho se asi budeme muset odpíchnout a něco s tím udělat. Oni by měli být lídři, a zatím tomu tak zdaleka není,“ naznačil Král s tím, že na mysli má především hráče ze Skandinávie. Pod Ještědem nastoupili Finové Juhamatti Aaltonen, Matti Järvinen a Joachim Rohdin ze Švédska. Ani jeden nebodoval, Järvinen s Rohdinem byli u dvou inkasovaných branek.

„Nejsme spokojení,“ přiznal Král. Přitom třeba 38letý mistr světa Aaltonen právě v Liberci odstartoval sezonu ve velkém stylu, když si v prvním kole pod Ještědem připsal gól a dvě nahrávky. Ve 25 zápasech zatím posbíral 16 kanadských bodů za 5 branek a 11 asistencí. „Juha má určitě daleko na víc, než co předvádí. Hlavně ve hře pět na pět nám vůbec nepomůže, a i od těch dalších hráčů bychom čekali víc,“ přiznal Král. V rovnovážné hře Aaltonen zatím zaznamenal pět bodů.

„Budeme to řešit, určitě se budeme o něco snažit. Týmu musíme dát nějaký impuls a musíme něco změnit, protože když to takhle necháme, tak to bude plynout a plynout a plynout a my nemáme čas ztrácet body dál,“ uznal Král, který na začátku listopadu na střídačce nahradil Jiřího Kalouse.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

První gól inkasuje brankář Mladé Boleslavi Filip Novotný.

„Pokud se chceme odlepit z posledního místa, tak každý hráč musí mít maximální nasazení. Bez toho to nejde. Musíme žrát led, musíme tam padat po hubě, musíme blokovat střely, musíme hrát osobní souboje,“ líčil Král.

V Liberci byl relativně spokojený jen se třetí třetinou. „Tam jsme už byli schopní hrát osobní souboje, dohrávat je. Mělo to nasazení, a ještě bychom si představovali být lepší směrem dopředu i směrem dozadu. V první třetině jsme mohli jít do vedení, měli jsme tam dvě tři vyložený šance. Pak si dáme vlastňáka, kdy nahodí puk od modré čáry a my si ho sami ztečujeme do brány. Na druhý gól jim nahrajeme od zadního mantinelu do slotu, což je nepředstavitelný, jenže my jsme toho schopní. A když snížíme na 1:2 a dostaneme se do hry, inkasujeme třetí laciný gól. Nějaké šance jsme si vypracovali, bohužel nedali a soupeř to většinou trestá. Takto je to poslední zápasy pořád dokola,“ uzavřel Král. Ten kolotoč se nyní pokusí zastavit.

Reklama

Související témata:
Richard Král (trenér)