Hlavní obsah

Bramboračka! Tady si už nezapískáš, halekal šéf Olomouce na sudího a pak ho vetoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bramboračka. Takovým výrazem hodnotil nedělní utkání 40. kola hokejové extraligy mezi Olomoucí a Plzní (3:2) generální manažer Kohoutů Erik Fürst. V zápase plném potyček a bitek udělili rozhodčí Roman Mrkva s Tomášem Cabákem celkem 100 trestných minut (26 pro domácí, 74 pro Západočechy). Podle šéfa Hanáků Mrkva zápas nezvládl a po konci duelu se jej rozhodl pro zbytek sezony vetovat.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Samuel Bitten z Plzně (vlevo) v bitce s olomouckým Davidem Škůrkem.

Článek

„V této sezoně rozhodoval naše utkání nepřesně už několikrát, v neděli však předvedl naprosto neprofesionální výkon s řadou chyb," uvedl Fürst na klubovém Facebooku.

„Výraznou měrou přispěl k tomu, že se ze šlágru kola mezi šestým a pátým týmem tabulky stala bramboračka, po které byli právem naštvaní hosté z Plzně, my i naši skvělí fanoušci," dodal Fürst.

Svou nespokojenost sdělil hned po zápase i Mrkvovi, byť tak učinil už celkem za hranou. „Tady si už nezapískáš," měl halekat na sudího, jak se píše v oficiálním zápise o utkání.

Nervózní bitvu odnesla Olomouc zraněním útočníka Michala Kunce. Pro toho po faulu Marka Baránka (obdržel trest na pět minut a do konce utkání) skončil zápas už ve třetí minutě. V pondělí Hanáci oznámili, že bude muset podstoupit operaci a v sezoně nejspíš dohrál. Charakter zranění Mora neupřesnila.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín