Hlavní obsah

Pardubice - Brno 4:3 SNBrno mířilo na ledě favorita k vítězství, po nájezdech však nakonec Kometa zhasla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Flek 0 : 1
25. Musil 1 : 1
27. Horký 1 : 2
29. Flek 1 : 3
59. Říčka 2 : 3
60. Musil 3 : 3
65. Cienciala (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté pardubického Dynama stanovili v neděli nový klubový rekord, když vyhráli v extralize třináctý zápas v řadě. Dynamo vyhrálo nad Kometou 4:3 po samostatných nájezdech, přestože prohrávalo 1:3. Duel rozhodl v páté sérii nájezdů Cienciala.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Nažhavení fanoušci HC Dynamo Pardubice.

Článek

Ve vyrovnané první třetině se prosadili pouze hosté. V 11. minutě poslal Horký puk do jízdy Flekovi, jenž ujel protihráčům a zblízka překonal brankáře Frodla. Hokejisté Dynama mohli odpovědět, ale ani Adam Musil, jenž se vrátil do pardubické sestavy, ještě recept na Čiliaka nenašel.

Pardubičtí se dočkali až ve druhé třetině. Nejprve musel být pozorný Frodl při šanci Šalého, pak už po střele Vály na druhé straně dorážel zblízka Adam Musil. Jenže nerozhodný stav vydržel pouze necelé dvě minuty. Sérii dorážek před Frodlem ukončil Horký, jenž dostal puk do pardubické branky. Vzápětí mohl srovnat Vála, ale jeho střelu zastavila tyčka.

Po chybné přihrávce na straně Pardubic se potom puk přes Horkého a Holíka dostal k Flekovi, jenž se ve střelecké pozici nemýlil a dnes podruhé překonal Frodla. Ještě ve druhém dějství došlo na první přesilovku Pardubic i Brna, ale stav 1:3 se před druhou přestávkou nezměnil.

Ve třetí třetině si Pardubičtí vytvořili několik závarů, ale Čiliak nebezpečné střely pochytal. Poslední čtyři minuty hrál domácí tým bez brankáře a gólu naděje se dočkal v čase 58:59, kdy se trefil Říčka. Dynamo pokračovalo s šesti hráči a 23 sekund před koncem základní doby vyrovnalo zásluhou Adama Musila.

V prodloužení mohli rozhodnout pardubický Zohorna nebo brněnský Flek, který jel sám na Frodla. Hra se dál přelévala z jedné strany na druhou, vyprodaná aréna sledovala skvělou koncovku, o vítězi však nakonec rozhodly až nájezdy. V nich domácí proměnili čtyři z pěti pokusů (4:2) a získali druhý bod navíc.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:2, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 25. A. Musil (Vála), 59. Říčka (T. Zohorna), 60. A. Musil (Radil, Říčka), rozhodující sam. nájezd T. Zohorna - 11. Flek (Horký), 27. Horký (Holík, Kundrátek), 29. Flek (Holík, Horký). Rozhodčí: Jeřábek, Pilný - Hynek, Zíka. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Frodl - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Paulovič, Poulíček, Cienciala - Matýs, A. Musil, Říčka - Koffer, Rákos, Rouha. Trenér: R. Rulík.
Brno: Čiliak (od 4. nájezdu Furch) - Kundrátek, Ščotka, Kučeřík, Hrbas, R. Černý, Gulaši, F. Němec - Horký, Holík, Flek - Koblížek, A. Zbořil, Zaťovič - Vincour, Strömberg, T. Sallinen - Kratochvíl, Süss, Šalé. Trenér: Pešout.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice