Hlavní obsah

K. Vary - Sparta 3:6Buchtele posbíral tři body, Sparta před zraky generála mířila k výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Forman 0 : 1
11. Redlich 1 : 1
12. Kousal 1 : 2
18. Koblasa 2 : 2
18. Thorell 2 : 3
29. Buchtele 2 : 4
45. Tomášek 2 : 5
46. Buchtele 2 : 6
59. Redlich 3 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli ve 46. kole extraligy na ledě Karlových Varů 6:3 a uspěli tak v jedenáctém z posledních dvanácti zápasů. Dvěma góly a asistencí se na výhře Pražanů podílel Jan Buchtele, v dresu Energie se dvakrát střelecky prosadil Tomáš Redlich. Slavnostní buly utkání vhodil nově zvolený prezident Petr Pavel.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zvolený prezident Petr Pavel zahájil slavnostním vhozením buly zápas extraligy Karlovy Vary - Sparta.

Článek

Hráči Energie kvůli zraněním a začínající virózou v mužstvu nastoupili do utkání se značně obměněnou sestavou, ve které byli čtyři junioři. Favorizovaná Sparta se dostala do vedení v 5. minutě, kdy brankáře Lukeše prostřelil Forman.

V první třetině srdnatě bojující domácí v 11. minutě vyrovnali, když nahrávku Hladonika zpoza branky zužitkoval Redlich. O minutu později se prosadila nově složená třetí formace Sparty a Kousal vrátil hostům vedení, které v 18. minutě po přečíslení dva na jednoho navýšil Gustav Thorell . Gólovou přestřelku úvodní části zakončil o deset vteřin později Koblasa, jenž překonal Kořenáře v brance Pražanů.

Ve druhé třetině byl blízko srovnání skóre Hladonik, ale jeho únik skončil nepřesnou střelou. Dvoubrankové vedení hráčům z hlavního města vrátil ve 29. minutě Buchtele po nezištné přihrávce Kousala a střele do odkryté branky. I přes sympatický odpor zdecimované sestavy Energie herní převaha Sparty narůstala. Spolehlivě chytající Lukeš ale držel domácí ve hře.

Naděje na případný obrat vzal Západočechům ve 45. minutě Tomášek, který pohotově vrátil za brankovou čáru Lukešem vyraženou střelu Erika Thorella. O minutu později již na čtyřbrankový rozdíl navýšil vedení hostů Buchtele. Definitivní podobu výsledku dal v 59. minutě domácích Redlich. Více ale Karlovy Vary nezvládly a nenavázaly tak na předešlé čtyři domácí výhry.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 3:6 (2:3, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 11. Redlich (Hladonik, Kočí), 18. Koblasa (Havlín, Bulka), 59. Redlich (Kohout, Hladonik) - 5. Forman, 12. P. Kousal (D. Vitouch, Buchtele), 18. G. Thorell (Řepík, Forman), 29. Buchtele (P. Kousal, D. Vitouch), 45. Tomášek (E. Thorell, Horák), 46. Buchtele (Kempný). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Ondráček, Thuma. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4108.
Karlovy Vary: Lukeš - Mikyska, M. Rohan, Stříteský, Kočí, Havlín, Bulka, Tůma - O. Beránek, Černoch, Koblasa - Kofroň, Kružík, Šmajda - Kohout, Hladonik, Redlich - M. Adámek, Koffer, Juusola. Trenér: Bruk.
Sparta: Kořenář - Mikliš, Kempný, M. Jandus, Krejčík, Polášek, Moravčík, Krutil - E. Thorell, Horák, Tomášek - Forman, G. Thorell, Řepík - P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele - Safin, D. Kaše, Konečný. Trenér: Hořava a Wallson.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články