Hlavní obsah

Budějovice zaskočily mistra! Z výhry se radují i Brno, Sparta, Plzeň a Hradec. Litvínov s Kladnem se dál trápí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rozjeté Karlovy Vary nestačily ve 14. kole Tipsport extraligy na Kometu, které podlehly 2:3 po samostatných nájezdech. Sparta po třech prohrách v řadě zabrala a porazila Mladou Boleslav 3:2 po prodloužení, ve kterém rozhodl Michal Řepík. Trápící se Litvínov nestačil na Vítkovice, kterým podlehl 3:5. Pardubice po výhře nad Kladnem zůstávají v čele tabulky, v závěsu jsou po výhrách Vítkovice s Kometou.

Foto: David Taneček, ČTK

Zraněný Peter Čerešňák z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté brněnské Komety potvrdili parádní formu. Vyhráli už podeváté z posledních deseti duelů. Tentokrát vydřeli výhru nad Karlovými Vary, se kterými dlouho prohrávali, ale v 59. minutě se dočkali vyrovnání a v nájezdech poté rozhodl Eduard Šalé.

V utkání Sparty s Mladou Boleslaví se dlouho čekalo na gól. Ten přišel až ve 49. minutě, kdy se prosadil Řepík. Následovalo proměněné trestné střílení Tomáška a domácí vedli 2:0. Boleslav však v závěru utkání vyrovnala, na obrat už to ale nedotáhla. Vítězný úder zasadil v prodloužení opět Řepík.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Petr Fridrich z Vítkovic.

Vítězstvím vstoupili do druhé čtvrtiny základní části hráči druhých Vítkovic, kteří doma přehráli poslední Litvínov 5:3. Brankou a dvěma asistencemi k tomu napomohl jejich nejproduktivnější hráč Dominik Lakatoš. Ostravané jsou na domácím ledě prozatím stoprocentní a vyhráli na něm i pátý zápas v sezoně. Severočeši se naopak dál trápí a prohráli posedmé za sebou.

Foto: David Taneček, ČTK

Zklamaní hráči Kladna po prohraném utkání.

Souboj Českých Budějovic a Třince musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých se radoval  radovali domácí. O výhře Motoru rozhodl v deváté sérii rozstřelu obránce Jan Štencel, který se gólově prosadil i ze hry. Oceláři neuspěli po sérii čtyř výher a s Jihočechy prohráli i podruhé v sezoně.

Čtvrtý nezdar za sebou si připsal Liberec, jenž doma nestačil na Hradec Králové. Východočeši vyhráli 6:3 a v tabulce se posunuli na šesté místo, Bílí Tygři klesli až na devátou příčku. Dvěma góly se pod výhru podepsal Aleš Jergl, na domácí straně dvě branky vstřelil Michael Frolík.

Třetím týmem, který dokázal ve 14. kole uspět na kluzišti soupeře, byla Plzeň. Západočeši vyhráli na ledě Olomouce 4:1, o osudu utkání rozhodli třemi góly ve třetí třetině. Hanáci vedli 1:0, ale poté se prosazovali jen hosté. Plzeňští bodovali počtvrté za sebou a posunuli se na 11. místo v tabulce. Olomouc je pátá.

Hokejisté Pardubic porazili Kladno 6:2 a udrželi se v čele tabulky. Východočeši si vypracovali klíčový náskok již během první třetiny, gólem a asistencí se pod výhru Dynama podepsali Jan Košťálek, Robert Říčka a Ondřej Matýs. Kladno přišlo ve třetí třetině o obránce Jakea Dotchina, který zůstal o ostrém zákroku u mantinelu bezvládně ležet na ledě a hřiště musel opustit na nosítkách.

Foto: David Taneček, ČTK

Zraněný Jake Dotchin z Kladna.

"Podle prvních zpráv by to nemělo být nic vážného. Ale v ten moment to musí být nepříjemné pro všechny, i pro pardubické kluky. Já jsem tu situaci neviděl, mám to ve špatném úhlu, díval jsem se až na záběry po zápase. Zdá se nám, že tam hráč Pardubic skáče, asi to mohl být taky faul," uvedl trenér Kladna Otakar Vejvoda.

14. kolo hokejové Tipsport Extraligy
Karlovy Vary - Brno 2:3 po sn.
Branky: 15. Rachůnek T., 36. Beránek  - 32. Zbořil. 59. Kundrátek, rozhodující náj. Šalé
Sparta - Mladá Boleslav 3:2 pp
Branky: 49. + 64. Řepík, 53. Tomášek (trestné střílení) - 56. Lunter, 59. Kousal
Vítkovice - Litvínov 5:3
Branky: 20. Lakatoš, 22. Chlán, 35. Lindberg, 40. Mueller, 41. Raskob - 15. Estephan, 25. Wesley, 47. Zdráhal
České Budějovice - Třinec 3:2 po sn.
Branky: 38. Bindulis, 52.+ rozhodující nájezd Štencel - 25. Marcinko, 55. Růžička
Olomouc - Plzeň 1:4
Branky: 5. Dujsík - 26. Mertl, 41. Beránek, 43. Suchý, 58. Dvořák
Pardubice - Kladno 6:2
Branky: 3. Košťálek, 14. Chabada, 18. Matýs, 51. Poulíček, 57. Radil, 58. Říčka - 8. Melka, 57. Procházka
Liberec - Hradec Králové 3:6
Branky: 27. Birner, 47. + 50. Frolík, - 14. + 46. Jergl. 22. Jank, 28. Zachar, 60. Lev, 60. Okuliar

Reklama