Hlavní obsah

Bylo těžké věřit v obrat, připustil hrdina Plekanec. Jandač smekl před Jágrem

Úžasné zmrtvýchvstání předvedli na Spartě před rekordní diváckou návštěvou extraligové sezony (14 126) hokejisté Kladna. Rytíři ještě 125 vteřin před koncem třetí třetiny prohrávali o dva góly, pak ale odvolali gólmana Bowa na střídačku a při hře se šesti bruslaři dvěma trefami srovnali a v nájezdech dokonal otočku na 4:3 Matyáš Filip.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Radost v podání legend. Tomáš Plekanec (vlevo) a Jaromír Jágr se radují na ledě Sparty.

Článek
Fotogalerie

„Proti takhle silnému soupeři bylo za stavu 1:3 těžké věřit v obrat, moc nám ale pomohl kontaktní gól. Po něm jsme se vezli na vlně a věřili, že teď už je možné všechno," usmíval se Tomáš Plekanec, který v zápase posbíral dvě asistence a 21 vteřin před koncem základní hrací doby v přesilovce po přesném bekhendovém pasu od Jágra srovnal.

V nájezdech pak jako jediný z devíti exekutorů uspěl Filip kličkou do bekhendu a zakončením mezi betony brankáře Saláka. „Modlil jsem se, aby nikdo ze sparťanů neproměnil, abych na nájezd mohl jít s klidnou hlavou. Dopředu jsem věděl, co udělám a vyšlo to. Ze začátku jsem byl z tolika lidí na tribunách nervózní. Pak to ale ze mě spadlo, a nakonec jsem rozhodl. Byl to úžasný pocit a neskutečná euforie," přiznával Filip.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Tomáš Plekanec z Kladna se raduje z gólu s kladenskými spoluhráči.

„Kluci v kabině mi hned hlásili, že góly v nájezdech se do statistik nepočítají, ale to je mi úplně jedno," smál se Filip, jenž v této sezoně skóroval třikrát.

„Ztratili jsme vyhraný zápas, závěr to celé zkazil. Nebyli jsme lepší, ale dobře rozehrané utkání jsme měli vyhrát," kabonil se trenér Sparty Josef Jandač a ocenil přínos Plekance a Jágra pro Kladno. "Pořád je dobrej, no," prohlásil Jandač na adresu 49leté legendy českého hokeje.

„Když bodujeme, z devadesáti procent je to zásluha naší první lajny. Potřebujeme, aby se přidaly i další pětky. Samozřejmě jsou to skvělí hokejisti, potvrzují to pořád," přidal se kouč Kladna David Čermák.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Matyáš Filip z Kladna se raduje z proměněného nájezdu.

Rytíři ukončili sérii pěti porážek a na poslední Zlín mají k dobru šest bodů. „Až na debakl s Plzní jsme v žádném zápase nepropadli. Potřebujeme do sebe dostat sebevědomí, že můžeme vyhrávat. Proti týmům ze špičky tabulky jsme dokázali, že jsme schopní hrát s každým. Kdyby se nám teď povedly tři výhry v řadě, začali bychom si víc věřit," mínil Plekanec a pochvaloval si diváckou atmosféru. „Moc jsme si ji užili, Byl to svátek hokeje. Z Kladna dorazila spousta lidí, další se zase přišli podívat na Jardu Jágra," věděl Plekanec.

Reklama

Související témata: