Hlavní obsah

Canal+ touží od příští sezony vysílat hokejovou extraligu. Komentátory i experty seženeme, slibuje šéf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím jsou v Česku stanicí, která se zaměřuje na vysílání anglické Premier League. Už za pár měsíců by ale program Canal+ nemusel být jen o fotbalu, protože stanice teď touží po televizních právech na hokejovou extraligu. O ně se doposud dělila Česká televize a O2 TV Sport a oba subjekty jsou rovněž konkurenty Canal+ v tendru, který nabízí práva od sezony 2023/24 až do roku 2028. Ladislav Řeháček, viceprezident Canal+ Luxembourg pro Česko a Slovensko, pak v e-mailovém rozhovoru pro Sport.cz naznačuje, jak by hokej u nich mohl vypadat.

Potřebovala by hokejová extraliga jiný herní systém? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Jste tři zájemci o televizní práva. Umíte si představit, že byste se o ně všichni podělili, podobně jako to teď dělá ČT a O2 TV Sport?

To nejsem schopen potvrdit, jeví se mi to jako velmi málo pravděpodobné.

Zvládli byste zajistit výrobu hokejových přenosů vlastními silami, či byste se zkusili domluvit se současnými vysílateli?

Zatím jsme od BPA (marketingová společnost, která práva prodává) neobdrželi detailní informace ke všem skupinám práv, o která se zajímáme. Nemohu vám proto říci nic závazného, ovšem výchozí variantou je pro nás produkce vlastními silami. V určitých oblastech s využitím třetích stran, ovšem ne současných vysílatelů.

Čeští diváci vás zatím vnímají jako program, který se primárně zaměřuje na fotbal. Zvládli byste do startu příští sezony vytvořit dostatečný tým hokejových komentátorů a expertů?

Myslím si, že ano. Před rokem, když jsme dávali dohromady tým pro Premier League, jsme byli v nesrovnatelně obtížnější situaci, protože jsme skutečně ve všem začínali od úplné nuly.

Šli byste cestou „nových" tváří, či byste kupříkladu zkusili získat komentátory z jiných televizí?

V případě Premier League se nám osvědčila kombinace obou těchto přístupů.

Cítíte, že v konkurenci ČT a O2TV Sport můžete oslovit extraligové kluby, potažmo BPA hlavně nabídnutou cenou za práva? Či věříte, že zaujme váš samotný projekt zpracování extraligy?

Jak už jsem říkal, nebyli jsme ze strany BPA sport marketing a.s. zatím seznámeni ani se základními informacemi. Rád se k tomu vyjádřím, až o tom budu vědět více.

Šéfka BPA Jana Obermajerová na pondělní tiskové konferenci uvedla, že vás požádala o dodání licence k vysílání na území České republiky. Jde jen o formální krok?

Na tiskové konferenci BPA jsem nebyl a netuším, co tam paní Obermajerová říkala. Za naši stranu k tomu mohu říci pouze to, že jsme v požadovaném termínu, tj. 5. března před 17:00, dodali platné licence pro vysílání v České republice i na Slovensku. Naše licence jsou lucemburské, protože jsme lucemburská společnost. Pro úplnost dodám, že tento stav je naprosto v souladu s platnou legislativou.

Kdo by divákům nabízel lepší přenosy z hokejové extraligy?
Česká televize
89,4 %
O2 TV Sport
5,8 %
Canal+
4,8 %
Celkem hlasovalo 5293 čtenářů.

Reklama

Související témata: