Hlavní obsah

Celý zápas jsme jezdili do kopce, prohlásil Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejistům Olomouce to v posledních zápasech nelepí. Potvrdili to i v domácím duelu 46. kola extraligy s Vítkovicemi, když vstřelili jen jeden gól a prohráli 2:1. Na své konto si tak připsali třetí neúspěch v řadě. Útočník Jan Knotek si byl mizerné efektivity dobře vědom.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Vítkovice Ridera 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

46. kolo: Olomouc - Vítkovice

„Bylo to dnes strašně těžké. A já měl navíc obráceně úplně všechno. Tlačili jsme to před sebou, ale něco tomu chybělo a podle toho to i vypadalo,“ nehledal výmluvy zkušený hráč.

Na Kohoutech se podle něj podepsal předchozí náročný zápas s pražskou Spartou, který prohráli 4:2. „Stál nás obrovské množství sil. Zřejmě i proto jsme teď byli všude pozdě. V každém souboji nám chyběl krok. přišlo mi, že celý zápas jsme jezdili do kopce,“ tvrdil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Vítkovice, závar u branky VítkovicVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Ač Hanáci nebyli produktivní, paradoxně, jak dále konstatoval, se často dostávali do prostoru před brankou Vítkovic. „Jenže moc střel z naší strany k ní nedošlo. Právě v tom byl tentokrát náš největší problém. A když jsme se do šance přece jen dostali, neprosadili jsme se,“ věděl šestatřicetiletý mazák.

Střeleckou nemohoucnost názorně dokumentoval i on sám, a to hned ve dvou tutovkách. První přišla už v osmé minutě a Knotek minul. „Chtělo to větší šikovnost. Zápolil jsem trochu s pukem, a když mi konečně sedl na hokejku, zamířil jsem, jenže vedle,“ popsal. Podruhé ho ve 33. minutě vychytal skvělý gólman Klimeš. „Předně musím říct, že jsem měl celé utkání problémy s ledem. Pořád mi to skákalo. Když jsem dostal puk, nejprve jsem se musel snažit, aby mi sedl na placku. No a jsem také ve střelecké krizi. Takové je moje momentální rozpoložení. Výsledek jste viděli. Nemám sebevědomí nyní takové, abych to tam fláknul.“ přiznal borec, který v extralize dal ve 493 zápasech rovných 100 gólů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Vítkovice, slibný pokus KlimkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

V probíhajícím soutěžním ročníku se však trefil jen čtyřikrát, přičemž na další trefu čeká už 18 duelů. „Trápí mě to. Byl bych rád, kdyby gólů bylo na mém kontě víc. Vypadl jsem ale z přesilovek, v nichž jsem občas něco nastřádal, a tak to mám těžší. Snad to zlomím,“ doufá.

Z posledních tří porážek vědu nedělá. „Už bychom však pomalu měli ladit formu na blížící se vyřazovací boje. To v praxi znamená najet na větší odpovědnost. Kolikrát lítáme jako blázni. S tím bychom v play-off daleko nedošli,“ varuje.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec