Hlavní obsah

Brno - Sparta 2:1Cenný skalp, Kometa srazila rozjetou Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Horký 1 : 0
55. Horký 2 : 0
59. Forman 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna zvítězili v 53. kole extraligy nad Spartou 2:1. Oba její góly dal uzdravený útočník Luboš Horký, za Spartu snížil při power play Miroslav Forman. Brno tak vyhrálo třetí utkání za sebou a ukončilo tak sérii čtyř výher Sparty. V tabulce zůstaly oba celky na svých pozicích, Pražané sedmí a Brňané devátí.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Luboš Horký z Brna se raduje z gólu.

Článek

Do domácí sestavy se po uzdravení vrátili útočníci Peter Mueller, Luboš Horký a Tomáš Vincour, naopak ve sparťanské ještě chyběli olympionici Michal Řepík a Vladimír Sobotka a David Tomášek.

Do první střelecké příležitosti se dostali hosté po střele Matuškina, kterou Čiliak zlikvidoval. Poté Kometa získala převahu, lépe bruslila a vytvořila si i možnosti k otevření skóre. Využil ji v 17. minutě Horký, jehož vyslal do brejku Zbořil, navrátilec do brněnské sestavy zužitkoval svoji rychlost a poslal puk přesně mezi Machovského betony.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Gólman Brna Marek Čiliak.

Na konci první třetiny neproměnil velkou šanci Mueller, na začátku druhé mohl zvýšit brněnské vedení Zbořil, ale Machovský jeho střelu z pár metrů vyrazil.

I v této fázi zápasu se hrál oboustranně zajímavý hokej s větší útočnou snahou na brněnských hokejkách, kterou tupil soustředěný výkon sparťanského gólmana, jenž zlikvidoval ve 28. minutě i dorážku Holíka z bezprostřední blízkosti.

Na konci druhé třetiny Pražané přidali na důrazu před Čiliakovou brankou, více se cpali do zakončení, nicméně ani jeden ze závarů se neujal.

Sparta v úvodu třetí třetiny nevyužila přesilovku a po ni se rozpoutal boj o každý kousek ledu a s tím i šance. Na straně jedné Mueller, na straně druhé Pavelka, ale proti nim stáli vždy výborně připravení gólmani. V závěru utkání měl více práce Čiliak, ale až za stavu 2:0 pro svůj tým, když vedení navýšil v 55. minutě zblízka opět Horký.

Sparta pak svoji přesilovku podpořila odvoláním brankáře, toho využil Forman,který vstřelil svůj 100. gól v extralize. Pak si Pražané vytvořili další velký tlak, který už Brno ubránilo. Sparta tak prohrála s Kometou po pěti předchozích výhrách a poprvé v sezoně.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. L. Horký (A. Zbořil, Kollár), 55. L. Horký (Kollár, A. Zbořil) - 59. M. Forman (Šmerha, R. Horák). Rozhodčí: Hradil, Kika - Pešek, Malý. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Brno: Čiliak - Roth, Bartejs, L. Doudera, Kučeřík, Tansey, Gulaši, Fajmon - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, A. Zbořil, Kollár - Šik, Malý, Šalé - Dočekal, Rákos, Vincour. Trenér: Kalous.
Sparta: Machovský - Tomáš Dvořák, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, Jurčina, Mikliš - D. Kaše, R. Horák, E. Thorell - Z. Doležal, Chlapík, M. Forman - Šmerha, D. Vitouch, Prymula - Dvořáček, Stoljarov, J. Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Reklama

Související témata: