Hlavní obsah

Třinec - Budějovice 2:3 SNČerná můra Ocelářů, Motor srazil mistra i potřetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Marcinko 1 : 0
26. Gulaš 1 : 1
32. Daňo 2 : 1
52. Čachotský 2 : 2
65. Čachotský 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli ve 27. kole extraligy na ledě Třince 3:2 po samostatných nájezdech a porazili úřadujícího mistra i potřetí v sezoně. Utkání rozhodl Tomáš Čachotský, který se gólově prosadil i v základní hrací době. Oceláři prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petr Šenkeřík z Českých Budějovic, Tomáš Marcinko z Třince a brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Článek

Domácí vykročili za první výhrou v sezoně nad Motorem aktivně a brankář Hrachovina se musel mít na pozoru. Do vedení se Oceláři dostali v úvodní přesilové hře, kdy Růžička našel volného Marcinka a slovenský reprezentant gólově oslavil návrat do sestavy Třince.

Další oslabení sice Jihočeši přežili, v útoku však příliš nebezpeční nebyli. První zákrok si Mazanec připsal si Růžičkově vyloučení, střelu Vráblíka však bez problémů vyrazil.

Hned na začátku druhé části měli Slezané několik šancí přidat druhý gól, největší hned ve 21. minutě Marcinko, Hrachovinu však nepřekonali. I díky tomu mohl ve 26. minutě vyrovnat českobudějovický kapitán Gulaš, jenž využil zakrytého výhledu Mazance. Třinecký gólman měl v té době na svém kontě podle statistik pouze jeden zákrok.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Jaroměřský z Třince a Jakub Valský z Českých Budějovic.

Inkasovaná branka domácími zatřásla a úroveň hry výrazně poklesla. Motor byl ale v útoku alespoň trochu aktivní. Ve 32. minutě ale Oceláři využili střídání soupeře, osamocený Daňo se dostal do brejku a prostřelil českobudějovického brankáře.

Ve 43. minutě se dostal do další příležitosti po Hovorkově zaváhání opět Daňo, Hrachovinu však podruhé překonat nedokázal. Následně mohli skórovat hostující Pech a domácí Hrehorčák, ani jeden ale v koncovce neuspěl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva autor gólu Tomáš Marcinko z Třince, překonaný brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina a Petr Šenkeřík z Českých Budějovic.

Motor ale nakonec i přes minimum střeleckých pokusů dokázal zásluhou Čachotského, k němuž se se štěstím odrazila Gulašova přihrávka, v 52. minutě vyrovnat. Když se poté v závěru neujaly pokusy Hanzla a Chmielewského, zápas se musel prodlužovat.

V nastavené pětiminutovce mohli domácí rozhodnout v přesilových hrách, Růžička však trefil jen tyč. Vítěze duelu tak určily samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hostí. Na straně domácích se prosadil jen Růžička, Mazance překonali Gulaš, Čachotský a Štencel.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Motor České Budějovice 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 32. Daňo (M. Růžička) - 26. Gulaš (Pech), 52. Čachotský (Gulaš, Pech), rozhodující sam. nájezd Čachotský. Rozhodčí: Mrkva, Kika - Lederer, Axman. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3273.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský - M. Růžička, Marcinko, Daňo - Kurovský, D. Voženílek, Buček - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Lyszczarczyk, Hrňa, Svačina. Trenér: Moták.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Hovorka, Šenkeřík, Gazda, Plášil - Gulaš, M. Hanzl, Strnad - Valský, Pech, Dzierkals - F. Přikryl, M. Toman, Čachotský - Karabáček, Vopelka, V. Tomeček. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata: