Hlavní obsah

Černý pátek pro Tona - kanonýr si zlomil ruku

LITVÍNOV

Pátek třináctého byl nešťastným dnem pro sparťanského útočníka Petra Tona. Nejproduktivnější hráč extraligy odstoupil z pátečního zápasu v Litvínově a podle hlasů z tábora Pražanů letos dohrál. Ton utrpěl komplikovanou zlomeninu ruky a rovnou z litvínovského stadionu odjel taxíkem do střešovické nemocnice v Praze, kde se ještě večer podrobil operaci.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pro Petra Tona (uprostřed) sezóna skončila.

Článek

"Petr utrpěl komplikovanou zlomeninu levé ruky. Má přetočenou vřetenní kost a pro něj osobně i Spartu je to obrovská smůla," litoval ztráty opory asistent trenéra Marian Jelínek. "Spoléhali jsme na něj v bojích o play-off. Ne nadarmo vede kanadské bodování a podle mě měl šanci jet na mistrovství světa," smutnil asistent.

Ton se při sólovém nájezdu reflexivně vyhýbal brankáři Altrichtrovi a prudce narazil do zadního mantinelu. "Gólmanovi Litvínova se nedá nic vyčítat. Byla to bleskurychlá akce," dodal Jelínek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.