Hlavní obsah

Č.Budějovice - Pardubice 2:3České Budějovice po pěti výhrách neuspěly, podlehly Pardubicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Gulaš 1 : 0
15. Koukal 1 : 1
24. Gulaš 2 : 1
47. Havíř 2 : 2
53. Nakládal 2 : 3

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic podlehli v dnešním utkání 46. kola extraligy Pardubicím 2:3 a po pěti zápasech s plným počtem bodů poznali hořkost porážky. Mountfield sice vedl díky dvěma trefám Milana Gulaše po dvou třetinách 2:1, ale v závěrečném dějství otočili výsledek David Havíř a Petr Koukal. Moeller si přiblížil vedoucí Slavii na rozdíl jediného bodu.

Článek

Jihočechům se vyplatil aktivní nástup, díky němuž šli do vedení ještě před uplynutím druhé minuty. Bojovník Duda nacouval do Lašáka a svalil ho do brankoviště, zatímco Gulaš napřáhl a našel pro kotouč volnou dráhu končící až v pardubické síti. Další příležitost vypracoval Veselý, ale jeho nahrávka zpoza branky k najíždějícímu Humlovi neprošla.

Východočeši ve snaze eliminovat rozjetý domácí tým značně přitvrdili a po jejich zákrocích se na ledě svíjeli Duda i Huml. Nejhůře dopadl Kuchejda, jenž ve 14. minutě zůstal ležet před boxem časoměřičů a po ošetření ztěžka odkulhal do šatny. Přes zvýšený odpor soupeře se domácí dál srdnatě tlačili dopředu, Lašáka postupně zaměstnávali Mucha, Kůrka a Sičák.

Hosté se však nespokojili pouze s bráněním a byli hodně nepříjemní také v ofenzivě. Po šancích Čáslavy, Cetkovského a Snopka vyhráli Pardubičtí vhazování po Kovářově levici, Nakládal od bočního mantinelu poslal puk před branku, kde Ptáček neuhlídal Koukala a ten tečí vyrovnal. V závěru první třetiny při Ptáčkově trestu ještě ohrozil Kováře bombou z pravé strany Píša.

V úvodu druhého dějství usedl za katr rovněž Veselý a hosté měli 46 vteřin výhodu pěti proti třem. Jihočeši těžkou situaci ustáli a dokázali i využít momentu překvapení, když Veselý naskakoval z trestné lavice na led. Hudec našel českobudějovického kapitána na útoční modré čáře a poslal ho do nájezdu, který však gólman Lašák vyřešil. Ve 24. minutě znovu udeřila druhá útočná řada domácích. Melichárek objel zezadu branku, jeho bekhend Lašák pouze vyrazil před sebe a výborně pracující Duda vytvořil prostor najíždějícímu Gulašovi, který vrátil svým barvám vedení.

Hosté pak jeli dva na jednoho, ale Rákosův švih se zastavil na Kovářových betonech. Na protější straně pálil od modré čáry Gřegořek a poté v blízkosti brankoviště nezvládli obrovskou šanci Hudec se Šimánkem. Při vyloučení Nakládala zblízka rozezněl brankovou konstrukci Duda a Sičák pálil těsně vedle, během Hudcova trestu byl naopak ve výhodné pozici hostující Pivko, ale Kovář bravurně zasáhl.

Hostům se málem vymstil další Nakládalův trest na začátku třetí třetiny, kdy Toman od modré čáry trefil tyčku. Jedovatá byla rovněž Hudcova střela, z protiútoku již při vyrovnaném počtu hráčů se zblízka snažil zakončit Starý, ale Kovář byl na místě. O střelbu se pokoušel také domácí Hřebejk, Východočechům se však podařilo z nenápadné akce vyrovnat. Střelou švihem z levého kruhu se trefil přes padajícího Gulaše obránce Havíř. Po střeleckých pokusem Muchy a Melichárka se v 50. minutě dostal do brejku na protější straně Rákos, jenž převzal na modré dlouhý pas z obranného pásma, ale ve spolupráci s Blažkem na Koláře nevyzrál.

O tři minuty později Sýkorovi svěřenci zcela rozebrali bránící pětici domácích a Nakládal zásahem zblízka do odkryté klece otočil skóre. Příležitosti k vyrovnání záhy vypracoval Duda, z jehož přihrávky Gulaš po bekhendové kličce nastřelil tyč. Domácí si vyžádali kontrolu videozáznamu, ale rozhodčí po konzultaci rozpažil. Snaha zachránit zápas byla z pozice Českých Budějovic enormní a domácí vsadili vše na útočnou kartu, jenže po chybách v ofenzivě se dostali do samostatných nájezdů Pivko a Semorád, brankář Kovář však pohromu odvrátil.

Mountfield České Budějovice - Moeller Pardubice 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Gulaš (Duda), 24. Gulaš (Melichárek, Duda) - 15. Koukal (Nakládal), 47. Havíř (Koukal, Kolář I), 53. Nakládal (Kolář I). Rozhodčí: Fraňo - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 6116.
České Budějovice: Jakub Kovář - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Vydarený, Toman, Sičák - Kůrka, Huml, Veselý - Gulaš, Duda, Melichárek - Mertl, Vak, M. Hudec - Kuchejda, Šimánek, Hřebejk. Trenéři: Tlačil a Kupka.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Lojek - Cetkovský, Semorád, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Klejna, Blažek, Somík - Rákos, Nahodil, Zahradník. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.