Hlavní obsah

Chceme se v extralize zabydlet, zdůrazňuje šéf Jihlavy

Jihlava

V roce 1991 přivedl Bedřich Ščerban jihlavské hokejisty jako kapitán k dosud poslednímu mistrovskému titulu a teď je v roli klubového šéfa u toho, když se Dukla vrací po dvanácti letech do extraligy.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Jihlavy zdraví fanoušky po utkání v Pardubicích.

Článek

Je to pro vás po devíti letech v pozici jednatele velké zadostiučinění?

Když jsem tady začal funkcionařit, našel jsem klub ve strašně mizerné kondici. Bylo mi z toho až do breku a všude jsem slyšel, že v Jihlavě se už nikdy extraliga hrát nebude. Jenže já jsem tvrdohlavý a důsledně jsem si šel za svým.

Jak jste postup z baráže oslavil?

Nebudu říkat, že jsem si na náš úspěch nepřipil. Ale hlavně jsem se konečně mohl oholit a jako pragmatický člověk dobře vím, že mě teď čeká spousta práce.

Gólman Svoboda ale míří do Plzně, udržíte v brance talentovaného Škarka?

Máme ho pod smlouvou. Byl jsem ochotný jednat o jeho uvolnění do elitní soutěže, aby se v kariéře posunul dál. Když ale teď může chytat extraligu u nás, není důvod ho pouštět. V Jihlavě má školu, rodinu i trenéra brankářů Jaroše, na něhož je zvyklý.

Mnoho zájemců se ale hlásí i o vašeho nejlepšího obránce Říhu, zůstane tým pohromadě?

Mám od partnerů přísliby, že pomohou rozpočet navýšit. Ani tak se ale nebudeme moci pustit do finančních dostihů s movitějšími kluby, spíš chceme kádr vhodně doplnit. Doufám, že kostra mužstva zůstane zachována. Hráči, kteří postup vybojovali, prokázali nejen hokejové schopnosti, ale i obrovský charakter. Chceme se v extralize zabydlet natrvalo.

Jak vypadá situace se stadiónem?

Už víme, jaké úpravy bude nutné přes léto provést, aby splňoval podmínky pro extraligu. Město se zavázalo je financovat. Jediné, co nesplníme, je požadavek na 3500 míst pro sedící diváky. Na to bychom ale měli dostat výjimku. S naším postupem je navíc zase ve hře varianta výstavby nové haly na zelené louce

Reklama

Související témata: