Hlavní obsah

Chtěli jsme body pro Jožku Kováčika i skvělé fanoušky, štve Bartejse nezdar Komety

Na páteční dvoubodový triumf nad Plzní v dalším domácím extraligovém duelu nenavázali. Brněnští hokejisté sice dohnali ve druhé třetině zápasu odvěkých rivalů se Spartou dvougólové manko, avšak záhy inkasovali třetí branku, a nakonec před svými fandy 2:5 padli.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Tomáš Bartejs z Brna, brankář Brna Lukáš Klimeš a Filip Chlapík ze Sparty

Článek

„Když dostanete po vyrovnání na 2:2 za minutu gól, tak to asi dolehne na každé mužstvo. Je to pořád dokola. Inkasujeme hrozně laciné branky. A sami se na každou trefu strašně nadřeme," stýská si obránce Komety Tomáš Bartejs.

Mrzí ho, že se Brňané nerozloučili v prestižním zápase vítězně s asistentem trenéra Kalouse Jozefem Kováčikem, který se rozhodl vrátit z rodinných důvodů na Slovensko. „Chtěli jsme tři body nejen pro Jožku, ale i pro tým a naše skvělé fanoušky, kteří nás celé utkání hnali neúnavně dopředu," tvrdí.

Bartejsovi bude Kováčik chybět. „Hlavně my obránci ho budeme postrádat. Dělal s námi výborná cvičení a díky své bohaté hráčské kariéře nás zásoboval cennými radami," lituje odchodu někdejšího výborného beka ze střídačky Komety.

Náhradu kouč nehledá

Hlavní kouč Brňanů Jiří Kalous zatím za Kováčika náhradu nehledá. „Budu se o tom bavit s šéfem klubu Liborem Zábranským. Myslím si ale, že si zatím vystačíme s Jirkou Horáčkem sami. Ale uvidíme. Jožkova odchodu je škoda, avšak rodina má pochopitelně před vším přednost," uznává.

Také podle Kalouse rozhodl duel jeho mužstva se Spartou třetí gól Pražanů, který následoval krátce po Zaťovičově trefě na 2:2. „Byl z našeho pohledu hodně nešťastný. Srazil nás. V poslední části jsme se sice snažili ještě něco s výsledkem udělat, ale podruhé jsme už bohužel vyrovnat nedokázali," štve ho.

Mrzí ho i druhý sparťanský gól, po němž neuspěl s trenérskou výzvou. „Myslím, že náš brankář Klimeš měl puk přikrytý pod betony a sudí měli hru přerušit," domnívá se Kalous. Místo toho Chlapík dloubnutím hokejky protlačil kotouč do sítě. Rozhodčí po prozkoumání videa gól uznali. „Netuším proč. Vždyť nemohli puk vidět," myslí si trenér Komety.

Jeho celek klesl v extraligové tabulce na jedenácté místo, které zdaleka neodpovídá předsezonním ambicím Brňanů. K tomu, aby se Kometa po reprezentační pauze vyškrábala výš, má pomoct příchod zkušeného brankáře Jakuba Sedláčka, jemuž vypršelo hostování v Olomouci. Doplní dosavadní gólmanské duo Lukáš Klimeš - Matej Tomek.

Reklama

Související témata: