Hlavní obsah

Další jméno pro extraligové Vítkovice. Posílí je třinecký odchovanec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinecký odchovanec Jan Hladonik je další posilou hokejových Vítkovic. Do Ostravy 24letý střední útočník následuje trenéra Davida Bruka, pod kterým hrál v minulé extraligové sezoně v Karlových Varech a kde Hladonikovi skončila smlouva.

Foto: www.hokejkv.cz

Jan Hladonik (vlevo) v souboji s pardubickým Lukášem Sedlákem

Článek

„Honza je velice talentovaný a stále ještě mladý hráč. A přesto má už dost zkušeností z extraligy. Jeho velkou výhodou je pohyb, kontrola kotouče. Má dobré dovednosti a pro nás je velmi výhodné, že se velice dobře prezentuje i na křídlech, přestože je centr. Počítáme s ním primárně do pozice centra, ale pokud by se něco přihodilo, tak ho můžeme bez problémů nasadit na křídle, což je velmi dobrá zpráva,“ řekl na adresu Hladonika nový trenér Vítkovic Bruk.

Hladonik v této sezoně nastoupil k padesáti zápasům, vstřelil 9 gólů a na dalších 13 přihrál. S 22 body vyrovnal své extraligové maximum. „Jeho produktivita se v minulých sezonách pohybovala kolem dvaceti bodů za sezonu a my si myslíme, že jeho potenciál je ještě jinde. Takže doufám, že ten potenciál potvrdí už právě v této nadcházející sezoně,“ přiblížil přednosti svého svěřence Bruk.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary–Vítkovice 2:1 (46. Hladonik)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Hladonik hokejově vyrostl v nedalekém Třinci, kde se stal mistrem Česka v kategorii dorostenců i juniorů. Od 16 let dostával šanci v reprezentačních výběrech, s osmnáctkou v roce 2017 vyhrál prestižní Memoriál Ivana Hlinky. Štěstí zkusil i v kanadské juniorce. Po návratu do Třince se v extraligovém týmu natrvalo neusadil, a proto odešel do Karlových Varů.

Nyní se vrací do regionu, kde vyrůstal. „Honza Hladonik se z Karlových Varů vrací vlastně domů. Je to mladý, ale přitom zkušený hráč, který má šanci ukázat naplno, co v něm je,“ řekl sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera Roman Šimíček.

Hladonik je třetí potvrzenou vítkovickou posilou pro nadcházející extraligový ročník. Už dříve klub oznámil příchod útočníka Jana Bambuly z Olomouce a před pár dny také podpis obránce Hradce Králové Patrika Marcela.

Reklama