Hlavní obsah

Další podpis. Hradec si pojistil slovenského centra, který hrál i na olympiádě

Hradec Králové

Pod Bílou věží kroutí čtvrtou sezonu a dres Mountfieldu HK bude oblékat dál. Útočník Lukáš Cingel prodloužil s Hradcem Králové o dva roky. Aktuálně šestý tým hokejové Tipsport extraligy o tom ve středu informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Cingel z Hradce Králové během utkání na ledě Sparty.

Článek

Osmadvacetiletý Slovák se stal po kapitánu Smoleňákovi, Francouzi Perretovi, ostříleném Koukalovi a urostlém obránci Nedomlelovi pátým borcem, jenž v tomto týdnu podepsal nový kontrakt. Cingel patří k stabilním článkům hradecké ofenzívy. V probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže nastřádal 19 bodů za čtyři góly a patnáct asistencí. Na kontě má také sedm kladných bodů v hodnocení plus/minus.

„Je to velmi kvalitní centr, který podává vyrovnané výkony, a proto jsme velmi rádi, že jsme se dohodli na další spolupráci. Vážím si i skutečnosti, že přes velký zájem o Lukáše v klubech extraligy i zahraničí, měl prioritu se domluvit s námi a setrvat v Hradci Králové," uvedl na klubovém webu generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Účastník olympiády v Pchjongčchangu a také dvou světových šampionátů působil v minulosti ve Spartě, Lvu Praha i prvoligových Litoměřicích. Za slovenskou reprezentaci odehrál osmnáct utkání, v nichž si připsal jednu nahrávku.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice