Hlavní obsah

Dědek zuří a žádá Ujčíkovu hlavu: Je ostuda extraligy, znehodnocuje celou soutěž, čílí se šéf Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf hokejových Pardubic Petr Dědek zuří. Nedělní rozhodnutí Viktora Ujčíka, který potrestal všechny tři aktéry čtvrteční bitky v závěru duelu Dynama s Olomoucí, mu hnulo žlučí. Dědek má pocit, že zastavení činnosti na čtyři zápasy pro Adama Musila, který jel potrestat faul Klimka na svého bratra Davida, i stopka na dva duely právě pro Davida Musila, jenž se do bitky rovněž zapojil, jsou neadekvátní. A žádá konec šéfa disciplinární komise extraligy ve funkci.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Šéf hokejových Pardubic Petr Dědek.

Článek

„Absolutně neodpovídající tresty dostali Adam a David Musilovi. Adam čtyři utkání a David, na kterého byl likvidační faul za rozhodnutého stavu, dostal dvě utkání. Autoři brutálních zákroků každý po čtyřech. To je výsměch a zářez Pardubic," připomíná Dědek na svém Twitteru délku zastavení činnosti pro Klimka a rovněž Rostislava Olesze, jenž v první třetině fauloval pardubického Urbana.

Olesz ale ve skutečnosti dostal jen jednozápasový distanc, což Dědek posléze na Twitteru uvedl.

„Skutečnost je ještě horší. Teď jsem si ověřoval a Olesz dostal za faul na Urbana jen jeden zápas! Nikoli čtyři. Ujčík by měl rezignovat," vyhlásil velmi rozzuřený první muž pardubického klubu.

Proti rozhodnutí disciplinárky se podle něj Dynamo odvolá. Vůči Ujčíkovi však dál volil velmi ostrá slova.

„Ujčík je ostuda extraligy. Za dva zákeřné úmyslné fauly dal stopku dohromady 5 zápasů, oběti Pardubic a jeho ochránci celkem 6 zápasů. Záměrně poškodil jak nás, tak tím znehodnocuje celou soutěž," nechal se slyšet Dědek.

„Vedení Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (řídící orgán extraligy - pozn. aut.) by mělo změnit režim oznamování trestů. Kluby je dostávají v den zápasu. Pro příklad: z čtvrtečního utkání jsme ho dostali až v neděli. Ovlivňuje to přípravu, skládání sestavy se mění pár hodin před zápasem. Je to nesmysl pro kluby trenéry, hráče," poukazuje Dědek na fakt, že ještě v neděli ráno se bratři Musilové chystali na duel na Spartě, do kterého nakonec nemohli zasáhnout.

Dědkova reakce se nelíbila řediteli soutěže Martinu Loukotovi. "Je absolutně nepřijatelné, aby pan Petr Dědek jakýmkoliv způsobem vytvářel tlak na rezignaci pana Viktora Ujčíka prostřednictvím médií v případě, kdy má účastník disciplinárního řízení možnost proti rozhodnutí předsedy komise podat odpor," řekl Loukota ČTK.

Reklama