Hlavní obsah

Deku jsme shodili, doufá brankář Furch. Věří, že Kometa potvrdí zlepšení v sérii venkovních zápasů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiérové vítězství brněnských hokejistů 4:0 nad Českými Budějovicemi, jehož se dočkali až v pátém extraligovém kole, ozdobil výborným výkonem a vychytanou nulou. Brankář Komety Dominik Furch netajil velkou spokojenost, že jeho tým konečně vybojoval první body.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Motor České Budějovice 4:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Jsem za čisté konto i vítězství hrozně rád. Výrazně jsme se herně posunuli. Podali jsme o poznání lepší a kompaktnější týmový výkon než v předchozích prohraných duelech. Viděli jsme, jak se dá hrát a jakým směrem máme jít. Takže doufám, že si to dobře zapamatujeme,“ usmíval se šťastný Furch, který chyběl Kometě v předchozím střetnutí v Mladé Boleslavi. „Tam mě do branky nepustily nějaké střevní potíže,“ prozradil.

Snažil se odhalit příčiny mizerného vstupu Brňanů do sezony. „Vůbec se nám nepovedl úvodní domácí zápas s Hradcem Králové. Pak se nezdary nabalovaly. Naše výkony nebyly zdaleka takové, jak bychom si představovali. Ležel na nás jakýsi kámen či deka. Obojí jsme ale snad ze sebe vítězstvím nad Motorem shodili,“ doufal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - České Budějovice, oslava vítězství KometyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Furch připustil, že na tým dolehla složitá situace, v níž se Kometa octla po nedávné rezignaci hlavního kouče Patrika Martince. „Vždycky záleží na tom, jak se s tím mužstvo popere. Prvotním úkolem nás hráčů je počínat si na ledě tak, jak máme. Bez ohledu na to, kdo zrovna stojí na střídačce. Proti Budějovicím se nám to povedlo. Snad se teď už budeme jenom zlepšovat,“ netajil radost z důležité výhry.

K ní přispěl svým premiérovým gólem v nejvyšší tuzemské soutěži v brněnském dresu americký útočník Moses, který přestoupil do Komety v létě jako zvučná posila, avšak dosud se, stejně jako celé mužstvo, spíš na ledě trápil. „Byla na něm vidět obrovská úleva. Konečně se odšpuntoval. Ten špunt vyletěl hodně daleko. Přišel s pověstí kanonýra, avšak zatím se mu ji nedařilo naplňovat. Stephen Moses je ale skvělý hokejista a střelec. To, že se už trefil, mu určitě hodně pomůže,“ je si Furch jistý.

Trochu ho mrzí, že Kometa po premiérovém triumfu nyní pocestuje třikrát za sebou k soupeřům. Brňané hrají v pátek v Kladně, které poslali za sebe na poslední příčku extraligové tabulky, a poté je čekají náročné duely na Spartě a v Pardubicích.

„Naši fanoušci nás podporovali i v zápasech, v nichž se nám nevedlo. Teď nám notně dopomohli k výhře nad Budějovicemi, a tak je škoda, že je nyní nebudeme mít nějakou dobu v naší aréně v zádech. Na druhé straně se nemůžeme koukat na to, kde hrajeme. Musíme být úspěšní i venku,“ má jasno Furch.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články