Hlavní obsah

Deset tisíc za hattrick? Zkusím smlouvat, culil se Musil po třígólovém večeru

Liberec

V experta na Karlovy Vary se proměnil útočník Liberce Adam Musil. Bílí Tygři rozstříleli Energii 7:3 a 23letý forvard se na triumfu podílel třemi zásahy. „Jde o můj první profesionální hattrick a jsem za něj moc rád, i když úplně mojí rolí góly dávat není," radoval se vnuk slavného Jaroslava Holíka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Adam Musil z Liberce nastřílel hattrick.

Článek
Fotogalerie

Schoval jste si puk?

Ano, mám ho tady v kapse. Určitě si ho dám někam do pokojíku a budu se na něj každý den koukat. (směje se)

Už máte zjištěno, kolik vás bude hattrick stát?

Kluci mi už něco říkali. Kolem deseti tisíc. Ještě zkusím něco usmlouvat, ale to asi neklapne. Uvidíme.

Pomohl vám přesun do elitní formace k Birnerovi a Filippimu místo reprezentanta Lence?

Naše všechny čtyři lajny jsou kvalitní. Samozřejmě Michal Birner a Tomáš Filippi jsou top hráči v Evropě. Určitě je jejich kvalita znát. Jsem rád, že jsem s nimi mohl nastoupit a že mi trenér takovou důvěru dal.

Kromě hattricku jste zaznamenal asistenci a trefil i tyčku. Šlo o vás nejlepší zápas v dresu Bílých Tygrů?

Nekoukal bych se jen na góly, myslím, že už dřív jsem nějaké kvalitní zápasy odehrál, byť to třeba nebylo tolik vidět, co se kanadských bodů týká. Každopádně jsem rád, že jsem tři góly dal. Budu se snažit pokračovat v mé hře, která mě zdobí, a doufám, že budu mít dobrý i zbytek sezony.

V té aktuální jste dal zatím pět gólů, všechny Karlovým Varům. Jde o náhodu, nebo pro to máte nějaké vysvětlení?

Nevím přesně. Myslím, že šance jsem měl i proti jiným týmům, jen jsem je neproměňoval. Jsme každopádně rád, že alespoň proti Varům góly dávám.

Sedí vám jejich styl?

Je v tom i štěstí, že mi tam góly proti nim v posledních dvou zápasech napadaly. Každé utkání je však jiné, nemyslím si, že by se mi proti nim hrálo nějak extra dobře, jsou velice kvalitním týmem.

V první třetině však utkání vypadalo jako snadná záležitost ve vašem podání, takže to bylo jen zdání?

Šlo o těžký zápas. V první třetině jsme dali čtyři góly. Sice jsme prohrávali, ale zabojovali jsme a nenechali se rozhodit. Poslední dobou nám to nešlo podle představ, jsem rád, že jsme to zlomili. Snad tak budeme pokračovat dál.

Je sedm gólů povzbuzením vzhledem k tomu, že produktivita Liberec v posledních týdnech trápila?

Pro všechny je to úleva. Na druhou stranu jde jen o jeden zápas a musíme se soustředit na další. Tenhle je už za námi. Musíme makat dál, pracovat na tréninku a potom se nám všechno vrátí.

Jak vyplníte reprezentační pauzu?

Máme teď dva dny volna, trochu si odpočineme, protože poslední program byl docela náročný. Potom nás čekají tři kvalitní tréninky a jedeme do Olomouce.

Reklama

Související témata: