Hlavní obsah

Distanc. Sparta přijde na tři zápasy o ruského útočníka Stoljarova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský hokejový útočník Sparty Gennadij Stoljarov obdržel od disciplinární komise extraligy stopku na tři zápasy za faul na libereckého obránce Mislava Rosandiče v nedělním utkání 57. kola nejvyšší soutěže.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Sparty - ilustrační foto.

Článek

Pětatřicetiletý moskevský rodák vyfasoval za svůj zákrok ze začátku třetí třetiny trest na pět minut a do konce utkání za nedovolený zásah do oblasti hlavy nebo krku. Nyní se ho předseda disciplinárky Viktor Ujčík rozhodl dodatečně suspendovat.

„Zákrok byl veden na protihráče, který krátce předtím podstoupil souboj s jiným ze soupeřů. Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti a hráč při něm neoddělil ruce od těla, porušil však zásadu, podle níž je povinen postupovat tak, aby bezohledným způsobem neohrozil zdraví protihráče. Při střetu vedeném z pozice tzv. třetího hráče v souboji zasáhl protihráče do oblasti hlavy," uvedl Ujčík po prostudování videozáznamu.

Stoljarov, jenž přišel do Sparty na konci ledna z Itálie, tak přijde o duely ve Zlíně, v Karlových Varech a doma s Berany. Do zápasů se může vrátit až příští úterý, kdy Spartu čeká poslední utkání základní části na ledě Kladna.

Finanční pokutou ve výši deseti procent měsíčního platu byli za nafilmované pády potrestáni vítkovický Petr Fridrich (páteční zápas s Kometou) a karlovarský Ondřej Beránek (páteční duel s Mladou Boleslaví).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice