Hlavní obsah

Sparta - Liberec 5:2Sparta měla doma nabito, vyhnala Kváču z branky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Šmerha 1 : 0
19. Forman 2 : 0
22. Tomášek 3 : 0
27. Birner 3 : 1
37. Sobotka 4 : 1
40. Tomášek 5 : 1
59. Jelínek 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v 57. kole extraligy Liberec 5:2 a připsali si třetí výhru v řadě. Dvěma góly a asistencí se na výhře Pražanů podílel David Tomášek, dvakrát se mezi střelce zapsal i Miroslav Forman a tři asistence si připsal nejproduktivnější hráč soutěže Filip Chlapík. Liberec nenavázal na předešlé čtyři extraligové výhry a šest zápasů v řadě, ve kterých Severočeši bodovali.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Jaroslav Vlach z Liberce a David Dvořáček ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Hosté v úvodu přežili první oslabení, ve čtvrté minutě však již inkasovali, když Thorell krásnou přihrávkou připravil úvodní gól pro Šmerhu. Severočeši byli ale následně více na puku a zaměstnávali Machovského v brance Sparty více než Pražané Kváču. Ve 14. minutě se do slibné šance dostal Filippi, nezamířil ale přesně.

Na druhé straně odpověděl Forman, proti kterému se však vyznamenal Kváča. Jenže liberecký gólman poté fauloval a Sparta přesilovku využila. Nejprve se sice z dobré pozice netrefil Šmerha, ale o pár sekund později byl na konci vzorové kombinace Forman a připsal si jubilejní desátý gól v sezoně.

Na začátku druhé třetiny navýšil vedení Pražanů Tomášek, který překvapil Kváču střelou na zadní tyč a připsal si první gól po svém nedávném návratu do Sparty z KHL. Při Jurčinově vyloučení sice prostřelil Machovského Birner a snížil, ale žádné drama se nekonalo.

V polovině utkání sice liberecký gólman zlikvidoval velkou šanci Sobotky, ve 37. minutě už však tečovaná střela sparťanského útočníka za Kváčova záda prošla a gólman Tygrů si puk následně srazil do branky. Po dalším výborném zákroku Kváči přišel další gól Sparty, když se bezprostředně po buly trefil podruhé v zápase Tomášek.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Miroslav Forman ze Sparty se spoluhráčem Erikem Thorellem se radují z gólu.

Na začátku třetí dvacetiminutovky mohli hosté duel zdramatizovat v pětiminutové přesilovce, více práce než Machovský měl ale Pavelka, který nahradil na poslední část hry Kváču. Šest minut před koncem mohl Liberec snížit při Řepíkově vyloučení, Machovský ale předvedl hned několik výborných zákroků. Nakonec se hosté druhé branky dočkali - v další přesilovce upravil v 59. minutě na 5:2 Jelínek.

57. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 5:2 (2:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Šmerha (E. Thorell, Horák), 19. Forman (Chlapík, Tomášek), 22. Tomášek (Chlapík), 37. Forman (Sobotka, M. Jandus), 40. Tomášek (Chlapík) - 27. Birner (Šmíd), 59. P. Jelínek (Melancon). Rozhodčí: M. Sýkora, Stano - Ganger, Klouček. Vyloučení: 5:4, navíc Stoljarov (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 7782.
Sparta: Machovský - T. Dvořák, Němeček, M. Jandus, Polášek, Moravčík, Jurčina - Šmerha, Horák, E. Thorell - Tomášek, D. Vitouch, Chlapík - Řepík, Sobotka, Forman - Dvořáček, Stoljarov, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.
Liberec: Kváča (41. J. Pavelka) - Štibingr, Šmíd, Melancon, Rosandič, M. Ivan, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Zachar, Klepiš, Ordoš - A. Najman, P. Jelínek, Rychlovský - Klapka, Šír, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: