Hlavní obsah

Kometa zbrojí! Získala už třetího reprezentanta, který na MS pomohl k bronzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už třetího českého reprezentanta, který před měsícem pomohl k zisku bronzu na světovém šampionátu v Tampere, získala v letní pauze Kometa. Po obránci Kundrátkovi a forvardovi Flekovi přichází do Brna šestadvacetiletý obránce Jan Ščotka. Do tuzemské nejvyšší soutěže se vrací po roce stráveném v Jyväskylä, kde dělal kapitána.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jan Ščotka v dresu reprezentace.

Článek

Vsetínský rodák přitom měl ve finském klubu platnou smlouvu i pro nadcházející sezonu.

„Bylo to docela těžké rozhodnutí. Ale vyměnilo se celé vedení, všechen realizační tým a můj dojem byl takový, že by to nebylo úplně ono. Neměl bych takovou roli, takový prostor na ledě jako v první sezoně. Bylo by to zkrátka jiné a rozhodl jsem se vrátit do Česka. Kometa mi připadala jako nejlepší volba. Mám to blízko domů, rodiče a manželka se těší, že budou mít možnost chodit na moje zápasy a budeme se vídat s nejbližšími častěji," vysvětluje Ščotka, který už v pondělí s Kometou poprvé trénoval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HC Kometa Brno (@hckometa)

Brno bude jeho třetí extraligovou destinací, předtím za sedm sezon oblékal dresy Pardubic a Litvínov.

„Bavil jsem se s Liborem Zábranským už dlouho před mistrovstvím světa. Ptal se, jestli nemám zájem přesunout se na příští sezonu do Brna. Hned jsem říkal, že jo a byli jsme domluvení," popisuje svůj příchod do moravské metropole.

„Skladba týmu vypadá hodně zajímavě, dál se rýsuje a myslím si, že budeme hodně silní. Chceme hrát co nejlepší hokej a pohybovat se v horních patrech tabulky. Musíme všichni makat a tahat za jeden provaz," dodává Ščotka, který je už osmou letní posilou Brna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Jan Ščotka během přípravného utkání hokejové reprezentace před MS.

Před ním klub získal obránce Hrbase s Kundrátkem a útočníky Dufka, Koblížka, A. Zbořila, Fleka a Strömberga.

Příchod Hrbase, který naposledy působil v Litvínově, oznámila Kometa rovněž v pondělí. V extralize hrál i za Spartu, Vítkovice a Mladou Boleslav. V nejvyšší soutěži odehrál 376 zápasů, vstřelil 34 branek a přidal 59 asistencí. Působil i v KHL a v juniorském věku v zámořské USHL a WHL.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice