Hlavní obsah

Doplatil na Vietnam! Hradci bude chybět nejlepší střelec ze čtvrtfinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O semifinále ho připravila arašídová omáčka. Hokejový útočník Kevin Klíma doplatil na to, že si objednal jídlo z vietnamské restaurace Chich food´s, v níž se 19 zákazníků nakazilo salmonelou a dalších téměř šest desítek trpí střevními potížemi. Právě kvůli zažívacím problémům bude důležitý forvard Hradce Králové chybět minimálně v prvních dvou duelech semifinálové série proti Vítkovicím.

Foto: David Taneček, ČTK

Kevin Klíma z Hradce Králové oslavuje rozhodující gól druhého zápasu čtvrtfinálové série proti Liberci.

Článek

Server iSport.cz přinesl informaci, že Kevin Klíma byl jedním z mnoha zákazníků, kteří museli vyhledat pomoc v hradecké fakultní nemocnici, kde mu byla podána infuze. Místo bojů o finále bude fandit parťákům v Ostravě jen z domova.

Je však naděje, že na víkendové zápasy pod Bílou věží už by mohl být připraven. „Věřím, že u Kevina se nákaza salmonelou neprokáže a že se potvrdí můj odhad, že na 99,9 procent doma hrát bude. Máme vyrovnaný tým, u nás to nestojí na jednom hráči. Ale Kevinova ztráta mě samozřejmě mrzí," uvedl pro iSport.cz šéf klubu Miroslav Schön.

Pětadvacetiletý útočník byl tahounem Mountfieldu ve čtvrtfinálové sérii proti Liberci. Klíčový druhý zápas rozsekl dvěma góly, celkově si připsal tři trefy a asistenci. Teď však Východočeši potřebují najít náhradu kvůli tomu, že Klíma poslechl výzvu „ochutnej Vietnam", jak vybízí reklamní nápis restaurace.

„Stala se fatální chyba, která se stát neměla. A není to omluvitelné. Hledám příčinu. Stalo se to všem, kdo měli jídlo s arašídovou omáčkou," uvedla majitelka v prohlášení na facebookové stránce podniku.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec