Hlavní obsah

Douderův gól v Českých Budějovicích měl platit, rozhodčí dostali pokutu

Rozhodčí Oldřich Hejduk a Matěj Sýkora chybně neuznali branku třineckého obránce Milana Doudery v nedělním zápase 40. kola hokejové extraligy Ocelářů na ledě Českých Budějovic. Na webu Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) to uvedl manažer rozhodčích Vladimír Pešina. Hejduk i Sýkora dostali pokutu ve výši poloviny zápasové odměny.

Foto: Profimedia.cz

Třinecký obránce Milan Doudera

Článek

Doudera překonal brankáře Motoru Dominika Hrachovinu v 11. minutě utkání za stavu 1:1. Hlavní arbitři ale jeho gól neuznali kvůli údajnému postavení útočníka Arona Chmielewského v brankovišti.

Polský reprezentant ale podle televizních záběrů v brankovišti nestál, natlačil jej tam Hrachovina, který se po předešlém zákroku vracel do branky.

"Rozhodčí chybně vybral místo, ze kterého posuzoval brankovou situaci související s postavením útočících hráčů HC Oceláři Třinec. Z tohoto důvodu ji nesprávně vyhodnotil," uvedl Pešina ve stanovisku APK LH.

Oceláři se mohli pokusit změnit rozhodnutí arbitrů pomocí takzvané trenérské výzvy, což však podle tiskové zprávy nebylo z technických důvodů možné. Jihočeši nakonec vyhráli 3:2.

Reklama