Hlavní obsah

Dufek míří v hokejové extralize z Mladé Boleslavi do Plzně výměnou za Kantnera

Čtyřnásobný hokejový reprezentant Jan Dufek odchází z Mladé Boleslavi do Plzně výměnou za jiného útočníka Matyáše Kantnera. Kluby o dohodě informovaly na svých webových stránkách.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Dufek posílí Plzeň.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Dufek přišel do Mladé Boleslavi před začátkem sezony ze Zlína, v novém působišti ale nenaplnil očekávání. "S jeho výkony jsme nebyli spokojení ani my, ani on sám. Věříme, že přesun do Plzně mu pomůže, že ho takříkajíc nakopne. Přejeme mu to," uvedl sportovní manažer Bruslařů Václav Nedorost.

O rok mladšího Kantnera považuje za více než kvalitní náhradu. "Matyáš je šikovný útočník, má skvělé bruslení a velmi dobré parametry. V Plzni vyrostl v opravdu dobrého hráče, který umí dávat góly. Za naší současné situace opravdu doufáme, že nám v tomhle směru pomůže," řekl Nedorost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Dufek během tréninku hokejové reprezentace.

Plzeň uvolnila Kantnera i s ohledem na budoucnost. "Již nyní tvoříme kádr s perspektivou pro příští ročník. Věříme, že Honza (Dufek) do našeho mužstva a jeho herního stylu zapadne a řekne si svými výkony o prodloužení svého angažmá u nás. Matyášovi jsme nabídli smlouvu pro příští rok, ale rozhodl se pro změnu v kariéře, což naprosto respektujeme," prohlásil sportovní manažer Škody Tomáš Vlasák.

Dufek v této sezoně nastoupil do 25 utkání a připsal si osm bodů za čtyři góly a stejný počet asistencí. Kantner za 28 startů nastřádal 13 bodů (7+6).

Reklama

Související témata: