Hlavní obsah

Dynamo s Tygry srovnalo účty. Vrátili jsme jim, co udělali oni nám, usmál se Mikuš

Když hraje Liberec s Pardubicemi, rozhoduje se opravdu až v posledních vteřinách. V této sezoně v jejich vzájemném utkání již potřetí zamíchal bodovým ziskem gól až v úplném finiši normální hrací doby.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z branky

Článek

Bílí Tygři ještě v poslední minutě drželi náskok 3:2, jenže v power play zařídil 32 vteřin před sirénou pardubický bek Juraj Mikuš prodloužení a v něm druhý bod navíc urval Camara. „Věřili jsme až do posledního okamžiku, a nakonec se nám to vyplatilo. Cenné dva body zvenku," liboval si autor vyrovnávací trefy.

Mikuš přiznal, že v poslední části si na průběh předchozích dvou duelů vzpomenul. Ten první pod Ještědem vyhrálo Dynamo 4:3 gólem Kousala dvanáct vteřin před koncem. Druhé střetnutí zase ovládli Severočeši, když vyrovnali zase oni sedm vteřin před poslední sirénou a udeřili v prodloužení. „Alespoň jsme jim teď vrátili, co udělali oni nám doma," pousmál se Mikuš.

„Po utkání mi došlo, že minule nám Pardubice otočily zápas pár vteřin před koncem, ale zase u nich jsme vyrovnali my. Tentokrát byli šťastnější opět oni a berou dva body," litoval střelec třetí branky domácích Jakub Rychlovský, který s parťáky padl i v předchozím utkání v nastaveném čase.

Celý zápas jsme hráli výborně, říkal Rychlovský

Nyní však šlo pro Jelínka a spol. o tvrdší direkt. Při závěrečném přečíslení soupeře se totiž několikrát snažili trefit z vlastního obranného pásma branku, ale vždy kousek chyběl.

„Celé jejich power play jsme odehráli výborně, ale Pardubice daly šťastný gól, když se jim puk odrazil od tyčky. Kdežto my jsme dali na konci dvě tyčky a nic. Mrzí nás to. De facto celý zápas jsme hráli výborně. Celý jsme ho vedli, měli ho rozehraný na tři body, ale v závěru ho ztratili," smutnil Rychlovský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Mislav Rosandič z Liberce a Jan Košťálek z Pardubic.

Během šedesáti minut trefily bílé šelmy tyčku hned třikrát. „Je to zklamání. Myslím, že jsme odehráli velice dobré utkání. Bohužel jsme si nepomohli čtvrtým gólem. Naopak soupeři jsme darovali šanci vyrovnat. Situace jsme mohli řešit trochu taktičtěji místo icingů. Soupeř vyrovnal a v prodloužení nám ujel do dvou proti jednomu. Jeden bod je z takového utkání málo," uzavřel kouč Liberce Patrik Augusta.

Reklama

Související témata: