Hlavní obsah

Energii zajistil druhý bod v Brně sedmnáctiletý mladík. Je to paráda, libuje si Rymon

Ve středu brali v divoké přestřelce bodík ve Vítkovicích a v pátek vybojovali v dalším extraligovém zápase své moravské mise v Brně dokonce body dva. Hokejisté Karlových Varů odpověděli v prostřední dvacetiminutovce záhy na vedoucí gól Komety a v samostatných nájezdech jim zajistil vítězství 2:1 teprve sedmnáctiletý mladík Dominik Rymon.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Dominik Rymon z Karlových Varů dává rozhodující gól v nájezdu. Vpravo brankář Brna Marek Čiliak.

Článek

K utkání do Brna byl povolaný až v pátek v poledne poté, co někteří hráči Energie, kteří se nevraceli po zápase v Ostravě domů, měli pozitivní test na covid. „Bylo to teprve moje druhé extraligové utkání. Byl jsem příjemně překvapený, že mě trenéři poslali i na přesilovku, a že mě dokonce určili také na nájezdy. Žádnou velkou nervozitu jsem při něm necítil. Trochu jsem improvizoval, protože jsem si všiml, že brankář Komety Čiliak zůstal trochu zalezlý. Takže jsem zkusil vypálit, a ono to vyšlo. Je to paráda," libuje si šťastný Rymon.

Pomohlo mu, že v době jeho exekuce měli Karlovarští jednu trefu navrch. „Mohl jsem být o to klidnější," tvrdí. V kabině se hned dočkal pochvaly od zkušenějších parťáků. „Byli z toho, že jsem nájezd proměnil, zřejmě trochu překvapení. Za dva body z Brna jsme samozřejmě hrozně rádi," prozradil.

Podle karlovarského asistenta Tomáše Maryšky povolal realizační tým Energie Rymona do Brna místo nemocného Kulicha. „Jsou si typově podobní. Dominik to zvládl skvěle, chytil příležitost za pačesy. Klobouk dolů, jak si při nájezdu zachoval chladnou hlavu. Je to velký talent, jsme moc rádi, že ho máme," tvrdí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Adam Zbořil z Brna dává gól brankáři Karlových Varů Filipu Novotnému.

Podle Maryšky to bylo pro obě mužstva mimořádně náročné střetnutí. „V dnešní době je hrozně složité vůbec poskládat sestavu. Kometa prokázala v ofenzívě značnou sílu. Díky výbornému brankáři Novotnému a troše štěstí nám neodskočila víc než o gól. Naši hokejisté nechali na ledě všechno, zahráli na hranici svých možností. Dva body z utkání s tak kvalitním soupeřem pochopitelně bereme," svěřil se.

Reklama

Související témata: