Hlavní obsah

Experti chválí plzeňskou hvězdičku! Jiříček mladší je zodpovědný, umí bránit lépe než jeho bratr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová Plzeň se má. V klubové akademii se výtečně pracuje s talenty a ti se pravidelně posouvají do extraligového týmu. V posledních týdnech se to povedlo nejen Adamu Jiříčkovi, ale i Janu Skokovi. Dušan Andrašovský, trenér klubového dorostu, v pořadu Příklep prozradil, že Indiánům vyrůstají i další talentovaní hokejisté. „Myslím, že tam pár dalších Jiříčků nebo Benáků může vyrůst. Je tam hodně šikovných kluků," tvrdí někdejší oblíbenec fanoušků Plzně.

Talentiovaní hráči v hokejové Plzni, příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Plzeňští trenéři sledují pozorně klubové talenty. „Koukáme se všichni, ale třeba můj kolega Jirka Hanzlík, to je hokejový fanatik, kluky zná dokonale od žáků, Víme, že tam rostou šikovní kluci. Věřím, že je rozvineme do podoby, že by mohli v brzké době do áčka naskočit," tvrdí Andrašovský.

Ideální scénář je takový, že by se do áčka posunuli každý rok třeba dva talentovaní mladíci. „Je to nezbytný trend a způsob, jak fungovat. Tedy pokud zrovna nemáte k dispozici budget v podobě stovek milionů. To si pak nakoupíte mužstvo a nějak s ním pracujete," přemýšlí nahlas Martin Kézr, šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz. Tohle ale není případ Indiánů, kteří pracují ve skromnějších podmínkách. „Pokud chceš mužstvo koncepčně tvořit a to Plzeň se snaží, tak je to o tom doplňovat do kádru vlastní mladé hráče, zapracovat je a být trpělivý. To je důležité," dodává Kézr.

Další český hokejový talent - Adam Jiříček. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Na tom, že se mladíkům sem tam něco nepovede, nevidí zkušený žurnalista nic divného. Nic to nemění na tom, jakými jsou Skok s Adamem Jiříčkem obrovskými talenty. „Jednou si budeme muset zvyknout na novou bratrskou reprezentační dvojici. Já bych si dovolil říct, že mně se Adam zdá být v šestnácti ještě připravenější než David," naráží Kézr na staršího z bratří Jiříčků Davida. Ten už si vyzkoušel i reprezentační dres.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzenští hokejisté se radují z trefy do sítě Sparty.

Andrašovský se následně také pouští do srovnání bratrského dua Jiříčků. „Adam je víc u země než jeho starší brácha. To je riskér. Mladší Jiříček je zodpovědný a umí lépe bránit. Je to velký talent. Věřím, že se povede jej rozvinout ho dál, aby mohl svůj potenciál jednou naplno ukázat," dodává bývalý hráč plzeňského klubu.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články