Hlavní obsah

FANTASY: Hlinka s Tonem hrají ve skvělé formě. Vaši důvěru by neměli zklamat

Pátečními zápasy Litvínova s Třincem a Plzně s Karlovými Vary bude zahájeno 14. kolo Fantasy extraligy, které zakončí v neděli východočeské derby mezi Hradcem a Pardubicemi. Na následujících řádcích si můžete přečíst o hokejistech, které byste neměli opomenout, až si budete sestavovat svůj Fantasy tým.

Kapitánem týmu jsme určili Jaroslava Hlinku.

Článek

Jaroslav Hlinka

Jaroslav Hlinka nasbíral během pětadvaceti zápasů 26 bodů za 10 gólů a 16 asistencí. Ostřílený veterán je spolu se svým spoluhráčem z útoku Martinem Réwayem nejlepším nahrávačem Sparty. Byl to právě Hlinka, kdo jako správný lídr rozhodl v minulém zápase proti Hradci gólem v prodloužení o vítězství svého klubu. Holešovický tým se momentálně nachází na třetí příčce za Litvínovem a Třincem. V pátek přivítá na domácím hřišti hokejisty Mladé Boleslavi. V neděli cestuje na led Karlových Varů, v jejichž dresu letos září Radek Duda.

Ton, Němec, Kempný

Brno zvítězilo v posledním zápase nad Zlínem 2:0. Na obou brankách Komety se podílela trojice Petr Ton, Vojtěch Němec a obránce Michal Kempný. Oba útočníci asistovali u Kempného dělovky, která otevřela skóre utkání. Němec následně přihrál na uklidňující trefu Petra Tona. Nejužitečnější hráč loňského ročníku nejvyšší soutěže vede se sedmnácti zásahy tabulku střelců. Kempný dosud nasbíral 19 bodů, což z něj spolu se sparťanským Adamem Poláškem dělá druhého nejproduktivnějšího obránce extraligy. Kempný si navíc za své výkony vysloužil nominaci do reprezentace na letošní ročník tradičního ruského turnaje Channel One Cup, který se uskuteční příští týden v Soči.

Petr Sýkora

Pardubice neprožívají v posledních kolech příliš dobré období. Východočeši prohráli pět zápasů v řadě, než dokázali na domácím hřišti zvítězit nad Litvínovem. Následně podlehli vedoucímu Třinci 0:4. V minulém utkání prohrávali v Boleslavi 0:2 a hlasy volající po odvolání trenéra začaly opět sílit. Nakonec se však radovali z velkého obratu. Jeden z nejzkušenějších pardubických hráčů Petr Sýkora spolu s Lukášem Radilem zařídili konečné vítězství 4:2. Oba hráči vstřelili po dvou brankách.

Pardubice hostí v pátek trápící se Slavii, která nedávno odvolala hlavního trenéra Ladislava Lubinu a prohrála již sedm zápasů v řadě! V neděli jedou 20 kilometrů do sousedního Hradce Králové, kde se odehraje jedno z nejvyostřenějších derby extraligy. Hokejistům Mountfieldu se podobně jako hráčům Pardubic nedaří. Hradec nedokázal vyhrát v pěti kolech po sobě a předsedovi představenstva Miroslavu Schönovi dochází pomalu trpělivost. Tým varuje před finančními postihy a změnami v kádru. Hradec měl před sezónou cíl bojovat o přední příčky tabulky. Zatím se pohybuje v jejím středu.

Reklama

Související témata: