Hlavní obsah

Finský obránce Huttula prodloužil smlouvu s Karlovými Vary

Finský hokejový obránce Joona Huttula bude i nadále oblékat v extralize dres Karlových Varů, s kterými prodloužil smlouvu na příští dvě sezony. Šestadvacetiletý odchovanec Kärpatu Oulu posílil Energii v polovině listopadu, kdy přišel po měsíčním působení v Hradci Králové.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Aron Chmielewski z Třince, Joona Huttula z Karlových Varů v souboji u mantinelu.

Článek

"Jsme moc rádi, že u nás bude Joona v dalších letech pokračovat. Je to mladý, perspektivní obránce, který je první sezonu v české extralize. Zaujal nás pohybem, schopností kombinovat, čtením hry a dobrou rozehrávkou. Už nyní se nám jeho hra zdá na velice dobré úrovni a myslíme si, že vzhledem k jeho věku se bude ještě zlepšovat," řekl klubovému webu trenér David Bruk.

Huttula za Karlovy Vary sehrál 24 utkání a připsal si tři body za gól a dvě asistence. Předtím v osmi duelech za Hradec Králové zaznamenal tři přihrávky. "V Karlových Varech se mi moc líbí. Jsem šťastný, že tu můžu pokračovat i v dalších dvou sezonách," uvedl Huttula.

Do Hradce Králové přišel v polovině října na zkoušku. Rodák z Tampere před příchodem do extraligy působil v druhé nejvyšší soutěži v celku Ketterä Imatra, za který ve čtyřech utkání nebodoval. V nejvyšší finské lize nastupoval za Kärpät a SaiPu Lappeenranta.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články